Google, VC donanımında Lenovo ile ortaklık yapıyor

Google, Lenovo ortaklığındaki yeni Google Meet Series One donanımının piyasaya sürülmesiyle video konferans hizmetlerini ikiye katlıyor.

Google Meet Series One oda kitleri, koronavirüs salgını ışığında daha esnek, dağınık ekiplere sahip olma fikrini benimseyen şirketler için tasarlandı. Ekiplerin güvenilir bir bağlantı kurma ve iş birliği yapma yöntemine duyduğu ihtiyacı, Google yeni donanımıyla sağlıyor.

Bu ileri teknoloji oda kitleri, donanım için bir tür sinir merkezi görevi görüyor. Aynı zamanda Google’ın bulut veri merkezlerindeki teknolojinin büyük bir kısmını kullanan Google Meet Compute System tarafından destekleniyor. Meet Compute System, Google Edge tensör işleme birimleriyle birlikte Coral M.2 hızlandırıcı modülleri tarafından besleniyor. Bu, hem yüksek performans hem de gizlilik sağlamak için yerleşik yapay zeka tabanlı ses ve video işleme sağlıyor.

Google, donanımın G Suite’teki Google Yönetici konsolu aracılığıyla güvenli bir şekilde yönetilebileceğini belirtiyor. Fiziksel toplantı odasına gerek kalmadan uzaktan cihaz kurulumu, durum kontrolleri ve küçük sorunların çözülmesini sağlayabileceğini söylüyor.

Toplantılar, bir tür görsel gösterge paneli görevi gören ve katılımcılara genel bir bakış sunan 10 inçlik bir dokunmatik ekran denetleyicisi aracılığıyla yönetiliyor. Bununla birlikte, kitler aynı zamanda Google Assistant ile entegre olabiliyor. Bu da sesli komutları kullanarak toplantıları başlatma ve bitirme dahil birçok görevi gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.

Kitler, video çekmek için normal veya ekstra büyük gerçek 4K akıllı kamera ve aynı anda 44 kanala kadar işleyebilen en büyük yapılandırma ile sekiz ışın oluşturan mikrofona dayalı bir Akıllı Ses Çubuğu ile birlikte geliyor. Kameralar, görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp olmadan katılımcıları otomatik olarak çerçevelemek için AI’dan yararlanıyor. Ses kalitesi tarafında donanım, arka plan seslerini filtrelemek için yapay zeka tabanlı gürültü engelleme ve ses yükseltme teknolojisini içerirken, insanların seslerinin kristal netliğinde olmasını sağlıyor. Daha büyük odalardaki stereo ses için ek mikrofon bölmeleri ve ses çubukları dahil olmak üzere birçok eklenti de mevcut.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu