Hindistan, yapay zeka konusunda başkan olarak liderlik edecek

Bu gelişme, Hindistan'ın dünyanın en büyük ekonomilerinden oluşan G20'nin Başkanlığını üstlenmesinden sonra yakından takip edildi.

Elektronik ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar, görevi sona eren başkanın sembolik olarak devralması için Yapay Zeka Küresel Ortaklık (GPAI) toplantısında ülkeyi sanal olarak temsil etti. Bu gelişme, Hindistan’ın dünyanın en büyük ekonomilerinden oluşan G20’nin Başkanlığını üstlenmesinden sonra yakından takip edildi. Hindistan oyların üçte ikisini almayı başardı. Hindistan’ın oy sayısını Kanada ve ABD takip etti.

Tüketicilerin iyiliği için yapay zeka

Chandrasekhar, Hindistan’ın yapay zekanın gücünden dünya çapındaki tüketicilerin iyiliği ve kötüye kullanımı önlemek ve uygun caydırıcıların sağlanması için bir çerçeve oluşturmak üzere üye ülkelerle yakın bir şekilde çalışacağını belirtti.

Ayrıca, Bakanlığın resmi açıklaması şu satırlara yer verdi: “Yapay Zeka Küresel Ortaklığı’nın Hindistan başkanlığında yürütülmesi aynı zamanda bugün dünyanın Hindistan’ı nasıl bir güvenilir teknoloji ortağı olduğunu gözler önüne seriyor. Vatandaşlara dijital yolculukta eşlik için teknolojinin etik kullanımını her zaman savunan bir ortak olarak algıladığımız için mutluyuz.” Bakanlık, AI’nın 2035 yılına kadar Hindistan ekonomisine 967 milyar dolar ve önümüzdeki üç yıl içinde ülkenin GSYİH’sına 450-500 milyar doları katacağını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu