Hindistan hükümeti şifreli mesajları engellemek istiyor

Hindistan hükümeti, uçtan uca şifreleme kullanan iletişim uygulamalarındaki verilere erişebilmek için yasa tasarısı oluşturdu.

Hindistan hükümeti, şimdilik taslak halindeki telekomünikasyon tasarında, WhatsApp ve Signal gibi anlık mesajlaşma uygulamalarında kullanılan uçtan uca şifreleme yöntemi için harekete geçti. Hükümetin tasarısı yasalaşması durumunda, Hindistan’da uçtan uca şifreleme kullanılamayacak ve devlet mesajlaşmaları görebilecek. 

Hindistan Anlık Mesajları Okumak İstiyor

Hindistan hükümetinin son tasarısında, WhatsApp ve Signal gibi üst düzey iletişim hizmetlerinin (OTT) ele geçirilmesi adına yasal bir çerçeve hazırlığında olduğu görüldü. 

Tasarıda yer alan tanımlara göre telekomünikasyon hizmetleri, her türlü tarife ve hizmetin (yayın hizmetleri dahil, elektronik posta, posta, sesli posta, ses, video ve veri iletişimi hizmetleri, audiotex hizmetleri, videotex hizmetleri, sabit ve mobil hizmetler, internet ve geniş bant hizmetleri, uydu tabanlı haberleşme hizmetleri) hükümet tarafından kontrol altına alınması planlanıyor. 

Bununla birlikte telekomünikasyon yoluyla kullanıcılara sunulan internet tabanlı iletişim hizmetleri, uçak içi ve deniz bağlantı hizmetleri, kişilerarası iletişi hizmetleri, makineden makineye iletişim hizmetleri, üst düzey (OTT) iletişim hizmetleri de devlet tarafından kontrol edilmek isteniyor. 

Hükümet, merkezi hükümetin telekomünikasyon hizmetleri olarak bildirebileceği diğer hizmetleri de bu yasaya eklemeyi düşünüyor. Şimdilik taslak halinde olan tasarı hakkında halktan geri bildirimler istendi. Söz konusu tasarının yasalaşması durumunda, hükümetin bu müdahalesi söz konusu uygulamalar üzerinden yapılan sesli ve görüntülü aramaları da içerecek çünkü hükümet tasarıda bu mesajları “veri akışı veya istihbarat baya telekomünikasyon amaçlı bilgi” içerecek şeklinde tanımlıyor.

Tasarı mevcut haliyle uygulanırsa, şifreli mesajların gizliliği ve güvenliğine dayanan iletişim endüstrisinin verilerine erişim hakkı hükümete verilecek ve hükümet gerekli gördüğü verileri bu şirketlerden talep edip mesajlara erişim sağlayabilecek. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu