Hyundai ve Kia, Apple ile görüştüklerini yalanladı

Görünüşe göre Güney Koreli şirketlerden Apple Car çıkmayacak.

Hyundai Motor ve yan kuruluşu Kia, Apple ile elektrikli otonom bir araç geliştirmek için görüşmede oldukları yönündeki haberleri yalanladı.

Yakın bir zamanda, Apple’ın “Project Titan” kod adıyla 2024 yılına kadar otonom bir arabayı yola çıkarmayı hedeflediği bildirilmişti. Ancak 7 Ocak tarihli bir rapor, projenin teslim edilmesinin beş ila yedi yıl alabileceğini iddia etti. 3 Şubat’a kadar da Apple’ın Kia ile bir Apple arabası üretmek için anlaşma imzalamaya yakın olduğu söylenmişti. CNBC’ye göre ise şimdi, Hyundai ve yan kuruluşu Kia, medyadaki aksi haberlere rağmen Apple ile bir otomobil geliştirmek için görüşmediklerini açıkladı.

Son dakika bilgisinin bulunduğu dosyada, “Hyundai Motor, otonom ve elektrikli araçların ortak geliştirilmesinde birden fazla şirketten iş birliği talepleri alıyor ancak henüz bu yönde hiçbir karar alınmadı. Hyundai Motor, otonom araç geliştirme konusunda Apple ile görüşmüyor.” ifadeleri yer aldı.

Kia tarafında da benzer bir açıklamada yapıldı ve otonom elektrikli araçlar konusunda “denizaşırı birden fazla şirket” ile iş birliği yapma olasılıklarının gözden geçirildiği söylendi. Hyundai’da olduğu gibi, henüz bir karar verilmediği ve özellikle Apple ile görüşmeler yapılmadığı belirtildi.

Hyundai, Kia ve Apple arasında daha önce görüşmelerin olup olmadığı ise ayrı bir merak konusu. Bloomberg’e konuşan konuya yakın insanlara göre, görüşmeler haftalar önce sona erdi. Aynı rapor, Apple’ın diğer otomobil üreticileriyle benzer planlar için görüştüğünü de söyledi.

Hyundai ve Kia’nın olası bir Apple otomobiline dahil olmama ihtimali, Apple’ın araba projesini durdurduğu anlamına gelmiyor. Öyle ki iPhone üreticisinin, aralık ayında Porsche AG’de şasi geliştirme başkan yardımcısı olan Dr. Manfred Harrer‘i işe aldığı iddia edildi.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo ise bu ayın başlarında, yatırımcılara verdiği bir araştırma notunda Apple’ın General Motors ve Groupe PSA ile çalışmak istediğini iddia etti. Ancak aynı araştırmada Apple ile Hyundai arasında bir anlaşma olduğunu ve ABD’deki Kia üretim hatlarının Apple otomobilini üreteceğini de söylemişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu