IBM, temiz enerji geçişini hızlandırmayı amaçlıyor

Program, iklim değişikliği de dahil olmak üzere çevresel tehditlere karşı bulut ve yapay zeka gibi IBM teknolojilerini hayata geçiriyor.

IBM, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı olarak bilinen COP27’de küresel sosyal etki programı IBM Sustainability Accelerator’ın yeni üyelerini duyurdu. Bu program, iklim değişikliği de dahil olmak üzere çevresel tehditlere karşı savunmasız nüfuslara odaklanan projeleri geliştirmek ve ölçeklendirmek için hibrit bulut ve yapay zeka gibi IBM teknolojilerini hayata geçiriyor. Hedef her zamanki gibi temiz enerji projelerini hızlandırmaya odaklanmak. IBM, daha önce bu program için her yıl beş kuruluş seçmeyi planladığını ve 2023’ün sonuna kadar 30 milyon ABD doları değerinde hizmet sağlamayı beklediğini açıklamıştı.

Temiz enerjiye geçiş için kritik bir adım

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, COVID-19 pandemisinin etkileri, küresel tedarik zincirlerindeki aksaklıklar ve gıda ve yakıt fiyatlarını makul seviyede tutmak için mali kaynakların çeşitliliği, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ne (SKH) doğru ilerleme hızını etkiledi. Kurumsal Sosyal Başkan Yardımcısı Justina Nixon-Saintil, “IBM Sustainability Accelerator ile gezegenimizin karşı karşıya olduğu en zorlu çevresel zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için uzmanları bir araya getiriyor ve yenilikçi teknolojiler kullanıyoruz. Bu yeni oluşumla, bazı toplulukların sürdürülebilir enerji kaynaklarına adil ve eşit bir şekilde erişmesine ve dünyanın BM SDG7 hedefine ulaşmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha geniş küresel enerji geçişinde de katkı sağlayabiliriz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu