IBM ve Salesforce, iş yerlerine dönüşü güvenli hale getiriyor

IBM ve Salesforce, güvenli bir şekilde işe dönebilmeleri için kişilerin sağlık durumlarını doğrulamak adına güvenli bir yol sağlamak üzere birlikte çalışıyor.

Şirketler, insanların aşılarını ve sağlık durumlarını paylaşmaları için “gizliliği koruyan” bir yol sunmak için IBM’in Digital Health Pass’ını Salesforce’un Work.com platformuyla bütünleştirdiklerini duyurdu. İki şirket bu çözüm ile işverenlerin başkalarını riske atmadan ofise geri dönebilmelerini, oteller ve spor salonlarının güvenli bir şekilde yeniden açılabilmesini hedefliyor.

IBM Digital Health Pass, test sonuçları, aşılama kayıtları ve sıcaklık kontrolleri gibi belirli kriterlere göre insanların sağlık durumlarının doğrulanmasını mümkün kılan, blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilmiş güvenli bir doğrulama sistemidir. Bir aşı uygulandıktan sonra ilgili kişi, akıllı telefonundaki dijital bir cüzdanda saklanan ve Dijital Sağlık Kartı kullanılarak paylaşılabilen doğrulanabilir bir sağlık kimlik bilgisi alıyor. Bu sistem, kişilerin gizliliklerini korurken verilerini kimlerle paylaştıklarını kontrol etmelerini ve sağlık kayıtlarının tahrif edilmemesini sağlıyor.

Mayıs ayında kullanıma sunulan Salesforce’un Work.com platformu ise işletmelerin işlerine güvenli bir şekilde yeniden açmaları ve çalışanlarını iş yerinde sosyal mesafeyi uygulamaya alıştırmaları için teknoloji araçları ve kaynakları sunuyor. Platform başlangıçta, çalışan sağlık değerlendirmeleri, vardiya yönetimi, sözleşme takibi ve acil durum müdahale yönetimi için araçlar içeriyordu. Daha sonraki güncellemelerle platforma kimlik ve erişim yönetimi gibi özellikler eklendi. Ardından Salesforce, aşı programlarını uçtan uca tasarlamak, oluşturmak, entegre etmek ve yönetmek için güvenli ve esnek araçlar içeren Work.com for Vaccines adlı platformun yeni bir sürümünü duyurdu.

Bugünün entegrasyonu, IBM Digital Health Pass’in artık Work.com içinden erişilebilir olduğu anlamına geliyor. Bu da kuruluşların artık iş yerlerini nasıl yeniden açacaklarını ve insanları işe geri döndürmeyi organize edebilecekleri tek bir merkeze sahip oldukları anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu