Slack 27.7 milyar dolara satılıyor

Şirketlerin iletişim için kullandığı Slack platformu 27.7 milyar dolara ABD merkezli Salesforce’a satılıyor.

Özellikle şirketlerde ekiplerin iletişim ve ortak iş yapmak için kullandığı Slack platformu el değiştiriyor. ABD merkezli bulut tabanlı çözümler üreten Salesforce şirketi tarafından satın alınan Slack, daha önce de çeşitli satın alma teklifleri almıştı. Bugüne kadar bu tarz bir satış yapılmasa da servis, son dönemde pandemi ile birlikte evden çalışmanın artmasıyla beraber daha da popüler hale gelmişti.

Slack 27.7 milyar dolara satılıyor

Özel sohbet odaları, doğrudan mesajlaşma, ekip yönetimi ve iş takibi gibi özellikleri bulunan Slack’in bu satışı ile beraber bu özellikleri daha da geliştirmesi bekleniyor.

Geçen yıl halka arz olan şirketin değeri 19.5 milyar dolar olmuştu. Koronavirüs salgını ile beraber şirketin değeri artmış ve geçtiğimiz haftalarda satış iddialarının ardından şirketin değeri 25 milyar dolara kadar yükselmişti.

Salesforce’un kurucu ortağı ve CEO’su Marc Benioff satışa ilişkin yaptığı açıklamada, “Salesforce ve Slack birlikte, kurumsal yazılımın geleceğini şekillendirecek ve çalışma şekillerini tamamen değiştirecek. Dünyanın herhangi bir yerinden iş yapılabilecek” dedi.

Slack, Türkiye’deki şirketler tarafından da yoğun olarak kullanılan kurumsal iletişim çözümlerinden biriydi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu