JFK’nin taksi sistemi Rusya yardımıyla mı hacklendi?

İki şüpheli, 2019- 2021 yılları arasında taksi sürücülerinin önüne geçmek için JFK taksi sevk sistemini hacklemekle ve komplo kurmakla suçlanıyor.

Paylaşılan bilgilere göre, iki kişi JFK’nın sistemini hackledi ve bilgilerin çoğuna ulaşıldı. Bu eylemin de Rus vatandaşların yardımıyla yapıldığı söyleniyor ve iki kişi bu konuyla ilgili olarak tutuklandı. Üstelik bu kişiler, 2019- 2021 yılları arasında taksi sürücülerinin önüne geçmek için JFK taksi sevk sistemini hacklemekle ve komplo kurmakla suçlanıyor.

Davayla ilgili bütün dosyalar toplandı ve incelendi.  Kişilerin, o süre içerisinde sürücülerden ayrıcalık için 10 dolar kadar ücret aldığı da belirtiliyor.

Bahsedilen sistem ise havaalanının en önemli sistemlerinden birisi. JFK taksi sevk sistemi genel olarak taksi sürücülerinin adil ve eşit bir çalışma ortamında bulunmalarını sağlamak amacıyla kuruldu. Ayrıca yolculuklar arasında da çok fazla bekleme süreleri olmasını engeller.

Korsanlar ise verilere girme işlemini yaparken şoförlerle iletişim kurmak ve polisler tarafından tespit edilmekten nasıl kurtulabileceklerine dair tavsiyeler vermek için sohbet sistemini kullandı. Yine aynı şekilde iddialara göre hackerlar bin tane gezi onayladı, yazılım geliştirme ödemesi adı altında da en az 100 bin dolar kadar para aktarması yaptılar.

ABD Başsavcılığı ise yapılan açıklamada şunlara dikkat çekiyor: Bilgisayar korsanları taksi şoförlerinin JFK’deki ücretlerin geliş sıralamasına göre alımını yıllar boyunca engelledi. Ayrıca bunlar ekip çalışması sayesinde de sanıklar, iddia edilen siber suçlar yüzünden çok ciddi suçlamalarla karşı karşıyalar.

Hatta tutuklanan iki kişi de suçları kanıtlanırsa en fazla 10 yıl hapis cezası verilmesine sebep olacak, bilgisayarlara izinsiz ve bilgisiz giriş yapmaktan iki kez komplo kurma suçuyla yargılanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu