Lenovo’nun ThinkPad Yoga’sı titanyum yükseltmesi alıyor

X1 Titanium Yoga’nın kalınlığı sadece 11 mm olacak.

PC üreticisi ThinkPad X1 Carbon, X1 Yoga ve yeni X12 Ayrılabilir 2’si 1 arada ürünlerine yönelik güncellemelerini CES 2021’de duyurdu. Lenovo, şimdiye kadarki en ince ThinkPad ürünü için amiral gemisi modellerinden birini titanyumla kapladı. Şirket ayrıca ThinkPad X1 serisine iki yeni model ve iki güncelleme de sunuyor. Geçen yılın sonlarında piyasaya sürülen X1 Fold ve X1 Nano, 907 gr ağırlığı ile en hafif ThinkPad oluyor.

ThinkPad X1 Titanium Yoga, 1,2 kg ağırlığı ve 11 mm’nin (0,4 inç) biraz üzerindeki kalınlığı ile en ince ThinkPad olarak karşımıza çıkıyor. Dönüştürülebilir 2’si 1 arada cihaz ise 3:2 en boy oranına sahip 13,5 inç 2K 450 nit ekran olarak raflarda yerini alacak. İnce yapısının ve titanyum malzemeyle kaplı olmasının yanı sıra, 2’si 1 arada ürün dokunmadan oturum açmak için bir IR kamera ve parmak izi okuyucusuna sahip olacak. 5G’ye hazır bu bilgisayarın 1.899 dolardan başlayarak bu ayın sonunda sipariş verilebilmesi bekleniyor.

X1 Titanium’a, ayrılabilir arkadan aydınlatmalı klavyeye sahip 12,3 inçlik bir tablet olan yeni ThinkPad X12 Detachable katılıyor. 3:2 en boy oranına sahip cihaz aşırı sıcak ve soğuğa, toza, düşmeye, dökülmeye ve darbelere dayanacak şekilde 5G’ye hazır olarak tasarlandı.

Lenovo ayrıca ThinkPad X1 Carbon ve X1 Yoga’yı da güncelledi. Her iki bilgisayar da düşük mavi ışıklı 16:10 en boy oranlı ekranlara, güç düğmelerinde tümleşik parmak izi okuyuculara ve isteğe bağlı 5G kablosuz özelliğine sahip.

Cihazların tümü 11. nesil Intel işlemciler üzerinde çalışıyor. Intel’in Evo platformunun bir parçası olarak yapılandırılan cihazlar uzun pil ömrü, kablosuz bağlantı ve mobil performans hedeflerini karşılayan bir dizüstü bilgisayar olacağının sinyalini veriyor.

Titanium Yoga ve X12 Detachable sırasıyla 1.899 dolar ve 1.149 dolardan başlayan fiyatlarla bu ay sahaya çıkacak. X1 Carbon ve X1 Yoga da 1.429 dolar veya 1.569 dolar olarak fiyatlandırılarak temel modellerle Şubat ayında satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu