Mercedes-Benz araçlarına ChatGPT entegre ediyor

Bu program sayesinde kullanıcılar, araçlarına yazılım güncellemesi yaparak ChatGPT özelliğini ekleyebilecekler.

Mercedes-Benz, geçtiğimiz günlerde büyük bir dil modeli ChatGPT’yi araçlarına dahil etme kararı aldığını duyurdu. “Yapay zeka” çılgınlığını başlatan bu model, şimdi otomotiv sektörüne de giriş yapıyor.

ABD’de yaklaşık 900.000 Mercedes sürücüsü, beta programına katılarak programa dahil olabilecekler. Bu program sayesinde kullanıcılar, araçlarına yazılım güncellemesi yaparak ChatGPT özelliğini ekleyebilecekler. Alman otomobil üreticisi, ChatGPT’nin mevcut “Hey Mercedes” sesli asistanını destekleyeceğini ve daha geniş bir yelpazede komutlara yanıt verebileceğini, hatta tam anlamıyla bir konuşma yapabileceğini belirtiyor.

Mercedes’in bu hamlesiyle birlikte sürücüler, trafikte ChatGPT’ye istediği soruyu sorabilecekler. Şirketin yaptığı basın açıklamasında, “Katılımcılar, varış noktalarıyla ilgili detayları öğrenmek, akşam yemeği tarifi önerisi almak veya karmaşık bir soruya cevap bulmak için Sesli Asistan’a sorduklarında, daha kapsamlı bir yanıt alabilecekler.” diyor. Bu program, Mercedes-Benz uygulaması üzerinden de erişilebilir olacak. Böylece sürücüler, telefonlarından da ChatGPT’ye erişerek çeşitli konularda sohbet edebilecekler.

Bu gelişmenin yanı sıra, General Motors’un da ChatGPT destekli bir sesli asistan üzerinde çalıştığı bildirildi. Bu, otomobil endüstrisinde yapay zekanın daha da yaygınlaşacağına işaret ediyor. Mercedes-Benz’in ChatGPT’yi araçlarına entegre etme kararı, yapay zeka ve otomotiv sektörlerinin kesişimindeki ilerlemeleri gösteriyor. Artık sürücüler, daha kapsamlı ve etkileşimli bir deneyim yaşayarak, yolculuklarında daha fazla keyif ve bilgiye sahip olacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu