Mesajlaşma uygulamaları hakkında bilmeniz gereken 3 şey

Modern mesajlaşma uygulamaları mesaj göndermekten çok daha fazlasını yapıyor. Ve birçoğu artık çeşitli aktivitelerin merkezi durumunda. İşte Facebook Messenger, WhatsApp, iMessage ve diğer popüler mesajlaşma uygulamaları hakkında bilmeniz gereken üç şey.

Bugünlerde tüm eylemler mobil dünyadaki mesajlaşma uygulamaları üzerine odaklanıyor gibi görünüyor. Bunun için iyi bir neden de var. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen F8 Geliştiriciler konferansında konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, günlük yaklaşık 20 milyar SMS mesajına karşılık, Facebook Messenger ve WhatsApp’ta toplam olarak günde 60 milyar mesaj gönderimi yapıldığını söyledi.  Şayet son zamanlarda mesajlaşma uygulamalarıyla ilgilenmediyseniz, bilmeniz gereken 3 şey bulunuyor.

      1.Uçtan uca şifreleme artık yeni normal

FBI ve Apple arasında yaşanan gizliliğe karşı güvenlik tartışmalarından sonra, insanların yalnızca onların alacağı ve göndereceği mesajlar için uçtan uca şifreleme özelliği mesajlaşma uygulamalarında ‘elzem’ bir özellik haline geldi.

Apple’ın iMessage servisi FBI’ın da çokça canını sıktığı hali hazırda böyle bir şifreleme sunuyor. Bu ayın başlarında, Facebook, sahip olduğu WhatsApp uygulamasına fotoğraflar, videolar, sesli mesajlar, belgeler ve aramalar dahil olmak üzere tüm mesajlaşma formatlarına otomatik ve tam şifreleme ekledi.  Kısa bir süre sonra, Viber de aynı yolu izledi ve bir PIN kodu ile korunan ‘gizli’ sohbet özelliği uygulamaya dahil etti. Wickr ve Telegram da uçtan uca şifreleme imkanı sunan diğer mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor.

  1. Mesajlaşma uygulamaları mesajdan daha fazlasına olanak tanıyor

Popülerliği sayesinde mesajlaşma uygulamaları mesaj gönderme yeteneğinin ötesinde birçok özelliğe sahip.  Örneğin, Sean Parker’ın Airtime grup mesajlaşma uygulaması, arkadaşları ile birlikte grup videoları, müzik ve diğer içerikleri deneyimleyebildiğiniz dijital bir “hang out” olarak tekrar lanse edildi.

Facebook’un Messenger uygulaması hali hazırda arkadaşlarınıza para göndermenize imkan sunuyor ve söylendiğine göre yakın zamanda Apple Pay’ın aksine bir şeyler için para ödemeye olanak tanıyacak.

  1. Çok fazla sohbet uygulaması mı? Bunun için bir (masaüstü) uygulama var.

Franz adındaki uygulama Windows, Mac ve Linux’te kullanılabiliyor. Skype, Slack, WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat ve Google Hangouts gibi 14 farklı servisi içeren uygulama tek bir kontrol paneli üzerinden mesaj göndermenizi ve almanızı mümkün hale getiriyor.  Uygulamanın kurulumu ve kullanımı oldukça basit ve ücretsiz olduğu için de denemeye değer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu