Reddit API’sine erişim ücretli olacak

Reddit uzmanları, Reddit’i veri için kullanan ve bunların hiçbirini dönüştürmeyen şirketlerin bedelini ödemesi gerektiğini söylüyor.

Reddit, API’sinin kullanımı için ücret almaya başlayacağını duyurdu. Artık API erişimi için belli bir ücret ödenmesi gerekecek. Bu yenilik, firma tarafından alınan geniş kapsamlı bir değişiklik olmayacak. Elde edilen bilgilere göre Reddit’in API’si, insanların Reddit’i kullanmasına yardımcı olacak uygulamalar ve ayrıca botlar oluşturmak isteyen geliştiriciler için ücretsiz olmaya devam edecek. Aynı zamanda ticari olmayan amaçlarla çalışmak isteyen araştırmacılar için de ücretsiz olacak.

Reddit uzmanları, Reddit’i veri için kullanan ve bunların hiçbirini dönüştürmeyen şirketlerin bedelini ödemesi gerektiğini söylüyor. Buna ek olarak işleri sıkı tutmanın tam zamanı olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, ücret politikasının da adil olduğunu savunuyor.

Teknoloji, ChatGPT ve GPT-4 gibi yüksek profilli, metin üreten ML modellerini eğitmek için daha fazla kullanılıyor. Bu sebeple firmalar da teknolojik rekabete devam etmek zorunda. Reddit, API fiyatlandırmasının detaylarını henüz paylaşmadı. Ancak şirket, bu yılın sonlarında potansiyel bir halka arz için hazırlanıyor ve yatırımcı arayışında olacaklar.

Geçtiğimiz yıllarda değeri yaklaşık 10 milyar dolar olan Reddit’in iki yıl önce sadece reklamlardan 350 milyon dolar kazandığı düşünülüyor. Bu miktar, Meta’nın ve Twitter’ın reklam gelirleriyle karşılaştırıldığında oldukça düşük kalıyor. Yapılan açıklamalara göre Meta 2022 yılında 113 milyar dolar, Twitter ise çok fazla tartışma ve sorun yaşanmasına rağmen 7 milyar dolar kazandı. Bu sebeple elde edilen gelirler, firmaların büyümesine devam etmesi konusunda büyük önem taşıyor.

API politikası değişikliğiyle ilgili haberlerde Reddit, planlarını da açıkladı. AI oluşumu metnin kullanımını belirlemek ve ayrıca kullanıcılara bir yorum bölümü olabileceğini bildiren etiket eklemek gibi daha fazla AI dahil etmeyi planlıyor. Bunlara ek olarak Reddit, moderasyon araçlarını ve moderatörlerin forumları izlemesine yardımcı olan başka üçüncü taraf botlarını geliştirmeyi de düşünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu