Reddit protestosu: Üçüncü taraf uygulamalar kapatıldı

Reddit toplulukları, üçüncü taraf uygulamaların kapatılması ve site çökmesiyle sonuçlanan bir protesto gerçekleştirdi.

Reddit toplulukları, şirketin tartışmalı yeni politikasını protesto etmek amacıyla üçüncü taraf uygulamalarını devre dışı bırakma kararı aldı. Bu sırada Reddit’in kendisi de çöktü. Reddit, planlanan bir protestonun kesintiye neden olduğunu doğrularken, kullanıcı raporlarına göre sitede sorunlar yaşanmaya başladı.

Reddit’in durum sayfası başlangıçta bütün sistemlerin çalışır durumda olduğunu belirtse de, Reddit.com ana sayfasının yüklenmediği raporları gelmeye başladı. Kısa bir süre sonra, durum sayfası kesintiyi yansıtan güncellemeler yaparak durumu doğruladı. Kullanıcılar da siteyi yüklemeye çalıştıklarında “Bir şeyler ters gitti. Paniğe kapılmayın” ya da “Üzgünüz, bu sayfa için gönderi yükleyemedik” gibi uyarılarla karşılaştılar.

Reddit’in durum sayfasına göre şirket, içerik yükleme sorununun farkında ve sorunları çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Reddit temsilcileri, kesintinin planlanan protesto nedeniyle birçok Reddit topluluğunun aynı anda gizlendiğini doğruladı ve “Önemli sayıda alt dizinin özele kayması beklenen bazı kararlılık sorunlarına sebep oldu ve sorunu çözmek için çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Site, üçüncü taraf Reddit uygulamalarını kullananların büyük ölçüde işlerini kapatmak zorunda kalacakları şirketin yeni API fiyatlandırma politikasını uygulamasıyla bugüne kadarki en büyük protestolardan birine hazırlanıyordu. Ancak, Reddit uzmanları, şirketin kararlarının net olduğunu, büyük topluluk tepkisine rağmen herhangi bir yeniden değerlendirme olmadığını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu