Samsung, ‘genişletilmiş gerçeklik’ giyilebilir cihazlar yapıyor

Samsung, yaklaşmakta olan bir karma gerçeklik platformunda Google ve Qualcomm ile birlikte çalışacağını açıkladı.

Samsung, “genişletilmiş gerçeklik” yani artırılmış, karma ve sanal gerçeklik giyilebilir cihazlar üzerinde çalıştığını açıkladı. Şirket, yaklaşmakta olan bir karma gerçeklik platformunda Google ve Qualcomm ile birlikte çalışacağını söyledi. Ürün hakkında detaylı bilgi olmasa da, Android’in giyilebilir ekranlar düşünülerek Google tarafından tasarlanmış yeni bir sürümünü çalıştıracak ve Qualcomm yonga setini sağlayacak.

Duyuru, Samsung’un Unpacked etkinliği sırasında paylaşıldı. Google’ın Android Kıdemli Başkan Yardımcısı Hiroshi Lockheimer etkinlikte, “Google, AR ve VR’deki hem deneyimlere hem de teknolojiye uzun süredir yatırım yapıyor. Bu yeni nesil deneyimleri sunmak, son teknoloji gelişmiş donanım ve yazılım gerektiriyor. Bu nedenle Samsung ve Qualcomm ile işbirliğimiz çok heyecan verici.” dedi.

Genişletilmiş gerçeklik veya XR; sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçekliği içeren bir avuç ilgili teknolojiyi tanımlayan kapsamlı bir terim. Bu teknolojiler, yazılımınıza, hizmetlerinize ve etrafınızdaki dünyaya fiziksel olarak bakmanın farklı yollarını yansıttığı için Samsung’un duyurusu, oldukça heyecan yaratıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu