SuccessFactors, Y kuşağına özel projelendirildi

Alkin Aksoy Detaysoft Genel Müdürü
Alkin Aksoy
Detaysoft Genel Müdürü
Detaysoft, SAP’nin insan kaynakları yazılımı SuccessFactors ’u, Y kuşağına özel olarak projelendirdi.
Detaysoft’un Türkiye’de şirketlere kurduğu SuccessFactors, bilgisayar oyunları ile büyüyen Y kuşağının, işe adaptasyonuna ilginç bir yaklaşım getiriyor. İşe başlayan çalışan, bir bilgisayar oyunu oynar gibi oryantasyon süreçlerini tamamlıyor. En karmaşık İK uygulamalarını kullanımı kolay ve zevkli bir hale getiren sistem aynı zamanda şirket içi sosyal medya platformu gibi çalışıyor.
Y kuşağının iş yaşamının yüzde 51’inde yer alması ile birlikte, iş yaşamının kuralları da zorlanmaya başladı. SAP’ın istatistiklerine göre, çalışanların yüzde 95’i şirketin stratejilerini ve hedeflerini anlayamıyor. Şirketin işgücünün y
üzde 50’si ise zamanını üretken olmayan işler için harcıyor. Y kuşağının çalışma sürecinde etkin bir şekilde yer almasını amaçlayan Detaysoft, Avrupa’nın en büyük iş uygulamaları şirketi olan SAP’nin insan kaynakları yazılımı SuccessFactors’u Y kuşağına özel olarak projelendirdi.
1999 yılında kurulmuş Türkiye’nin en büyük SAP danışmanlık şirketlerinden biri ve 2012 yılından bu yana SAP’nin global bir çözüm ortağı olan United VARs’ın Türkiye temsilcisi Detaysoft’un, Türkiye’de şirketlere kurduğu SuccessFactors, bilgisayar oyunları ile büyüyen Y kuşağının, işe adaptasyonuna ilginç bir yaklaşım getiriyor. İşe başlayan çalışan, bir bilgisayar oyunu oynar gibi oryantasyon süreçlerini tamamlıyor. En karmaşık İK uygulamalarını kullanımı kolay ve zevkli bir hale getiren sistem aynı zamanda şirket içi sosyal medya platformu gibi çalışıyor.

27 milyon kullanıcı

Dünyanın 177 ülkesinde, 4 bini aşkın şirket ve 27 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan SuccessFactors, Türkiye’de son iki yıl içerisinde onlarca şirket tarafından tercih edildi. Kurumsal İK çözümleri alanında yıllardır hizmet veren Detaysoft, Türkiye’deki SuccessFactors projelerinin yaklaşık yüzde 85’ini tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Şirketlerin bu sistemi tercih etmelerinin en önemli nedeni ise işe alım, oryantasyon, eğitim, kariyer ve hedef yönetimi, yedekleme, ücret yönetimi ve işgücü planlama gibi karmaşık süreçleri hem İK çalışanlarının kolayca yönetmelerini ve analiz etmelerini sağlaması hem de şirket çalışanlarının bu süreçlere hızlı bir şekilde adaptasyonunu sağlaması.
Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, “SuccessFactors’un bulut tabanlı bir sistem olmasından dolayı birçok şirket ve endüstrinin sahip olduğu know-how’ı kullanılabilir hale getiriyor. Sistem çok güçlü ve kullanıcı dostu arayüzleri ile her yerden ulaşılabiliyor. Bütün bunlar daha önce (geleneksel olarak) kullanılan insan kaynakları yönetim sistemlerinden SuccessFactors’ü bir adım öne taşımaktadır” dedi.
Sistemin bulut tabanlı bir çözüm olması nedeniyle, hiçbir donanım ve altyapı yatırımına gerek duyulmadığını belirten Aksoy, “Karışık ve uygulanması zor platformlar gerektirmiyor. Tıpkı sosyal medya platformlarında olduğu gibi herhangi bir kullanıcı, bilgisayarın başına geçip 10 dakikada sistemi kullanmayı içgüdüsel olarak öğreniyor. Bu da çalışanların şirkete ve hedeflere (şirketin stratejilerine) adaptasyonunu kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, kendilerine tanımlanan kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme mobilden dahi rahatlıkla giriş yapabiliyor” diye konuştu.

Level’ı tamamlayan kazanıyor

Alkin Aksoy, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Günümüz gençliği özellikle 20’li yaşlarda olanlar, bilgisayar oyunları ile büyüdüğü için özellikle sosyal alanda aktif değil, işe girdiği zaman bilgisayarının başına oturuyor ve ‘şimdi ne yapacağım ben’ diye düşünerek bilgisayarın başında bekliyor. Hangi kişilerle tanışacağını dahi söyleyen bu sistem, bilgisayar oyunları ile büyüyen genci, oyun şeklindeki komutlarla işe alıştırıyor. Kişi bunları tamamladıktan sonra, yetkinliklerini ortaya koyuyorsa, İK görevlisi, ‘bu çalışan gelecek 3 yılda bizim için’ önemli notunu düşerek, gelişimine katkı sağlayacak eğitimleri planlıyor.”

Şirket içi sosyal paylaşım sitesi

SAP SuccessFactors, şirket çalışanlarını da aynı ekranda buluşturarak bir şirket içi sosyal paylaşım sitesi gibi işlev görüyor. Çalışanlar buradan birbirleri ile iletişim kurabildikleri gibi, paylaşımda bulunabiliyor, birbirlerinin paylaşımlarını görebiliyorlar.
İnsan kaynakları yöneticileri için ise sistemin en önemli özelliği, aynı ekranda tüm çalışanların verilerini görebiliyor olmaları… Yöneticiler, gerek performans, gerekse terfi ve açık pozisyonları bu sistem üzerinde değerlendirerek, bulundukları her yerden değerlendirebiliyor. Çalışanlar da sistemi kullanarak sürece dâhil oldukları için İK üzerindeki iş yükü azalıyor.
Sistem, her şirket için kendi yapıları, istekleri doğrultusunda kendilerine özgü olarak uyarlanabiliyor.

4 bin eğitim içeriği 80’den fazla ücretsiz ders

SAP’ın profesyonel eğitim stratejisinin önemli bir parçası olan uygulama, kurumların istedikleri zaman ve şekilde kurum içi eğitim sunmalarına yardımcı oluyor. 45 binin üzerinde üyesi bulunan SAP Öğrenme Merkezi, gerçek zamanlı bellek içi platformu SAP HANA, bulut ve mobilite gibi inovasyonlar başta olmak üzere 4 binin üzerinde eğitim içeriğine erişim sunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki kişilerin SAP bilgi birikimine erişimini önemli ölçüde artırmaya yönelik uygulamada 80’den fazla derse ücretsiz erişilebiliyor. Bu eğitimler sayesinde çalışan, vaktini ve enerjisini daha verimli işlere harcamayı öğreniyor.

1 2Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu