Ticaret Bakanlığı’ndan otomobil stokçuluğuna karşı dijital takip

Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği yeni dijital barkod sistemi, sağlık alanında uygulanan ürün takip sistemine benzer bir veri akışı sağlayacak.

Ticaret Bakanlığı, otomobil fiyatlarının fahiş seviyelere yükselmesine neden olan stokçuluğa karşı harekete geçiyor. Bakanlık, otomobil sektöründeki fiyat artışlarına çözüm üretmek amacıyla sıfır araçların stok durumunu takip etmek için dijital bir sistem kuruyor. Yapılacak yeni düzenleme sayesinde sıfır otomobil almak isteyen vatandaşların karşılaştığı stok sorunları ortadan kaldırılacak.

Dijital barkod sistemiyle stok takibi

Ticaret Bakanlığı’nın geliştirdiği yeni dijital barkod sistemi, sağlık alanında uygulanan ürün takip sistemine benzer bir veri akışı sağlayacak. Otomobil ithal edildiğinde ya da fabrikada üretim tamamlandıktan hemen sonra müşteriye ulaşana kadar uygulama üzerinden aracın takibi yapılacak. Bu sayede aracın bayiye ulaşma süreci ve müşteriye teslimat süresi elektronik sistemde yer alacak. Bakanlık, bu uygulama ile bayilerin stokçuluk yapmasını önlemeyi hedefliyor.

İkinci el otomobil ilanlarında yeni düzenlemeler

Ayrıca ikinci el otomobil piyasasında da önemli düzenlemelere gidiliyor. İlanlarda satıcının gerçek ismi, soyadı ve telefon bilgileri doğrulanacak. Böylece ilanlarda yanlış bilgilendirme yapılamayacak ve gerçek satıcı bilgileri yer alacak. Bu uygulama, otomobil ilanlarıyla sınırlı kalmayarak konut ilanları için de geçerli olacak.

İlgili Makaleler

Bakanlık, yanlış bilgi veren ilan sahiplerine ve ilan sitelerine ceza uygulamayı planlıyor. Ayrıca, vekaletle bir yakınının üzerine kayıt yaptırarak al-sat yapan kişilere de sıkı takip gelecek. Üç araçtan fazla satış yapanlara da cezai yaptırım uygulanacak. Bu önlemler sayesinde ikinci el araç ve konut piyasasındaki fiyat şişirme ve dolandırıcılığın önüne geçilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu