TikTok ve WeChat’e ek süre verildi

ABD’de 20 Eylül’den itibaren yasaklanması beklenen TikTok ve WeChat uygulamalarına bir hafta ek süre verildi.

Geçtiğimiz aylarda ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı bir kararname ile ABD topraklarında WeChat ve TikTok uygulamalarının kullanımı 20 Eylül’den itibaren yasaklanıyordu. Alınan bu kararın tek istisnası bu şirketlerin ABD operasyonalarını ABD merkezli bir şirkete satması olarak gösterilmişti. Sürenin dolmasına saatler kala ABD yönetiminden geri adım geldi. Daha önce sürenin uzatılmayacağını duyuran ABD yönetimi sürenin 27 Eylül’e ertelendiğini açıkladı.

TikTok ve WeChat’e ek süre verildi

Alınan kararın Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’un ABD’deki kolunun Oracle-Walmart ortaklığında satın alınmasına ilişkin yapılması muhtemel anlaşmayı imzalayacağını duyurmasının ardından alındığı açıklandı. Kararı duyuran merci ise ABD Ticaret Bakanlığı oldu.

Yaşanan olumlu gelişmeler ışığında ve Trump’ın yönlendirmesiyle, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un 20 Eylül ‘de yürürlüğe girmesi planlanan TikTok uygulamasına ilişkin yasağı, 27 Eylül’e erteleyeceği bildirildi.

Anlaşma ile ilgili fikirlerini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, “(Oracle-TikTok) Anlaşmayı fikren onayladım. Eğer bunu gerçekleştirilerse harika olur. Olmazsa, buna da tamam” dedi.

Anlaşma ile TikTok Global isimli yeni bir şirket kurulacak ve ABD operasyonları bu şirkete devredilecek. Oracle, bu yeni şirketin yüzde 12.5 oranında ortağı olacak. Walmart ise yeni şirketten yüzde 75 oranında pay alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu