Tweetdeck’in adı XPro olarak değiştirildi

Elon Musk'ın XPro hamlesiyle Twitter'da yeniden markalaşma dönemi başlıyor.

Son zamanlarda sosyal medya devi Twitter’da yapılan değişimler adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta CEO Elon Musk’ın son adımı olan X sembolü ve isim değişikliği sonrasında, şirketin devam eden yeniden markalaşma çalışmaları kapsamında TweetDeck XPro olarak adlandırıldı.

TweetDeck için XPro dönemi başlıyor

Eski adıyla Twitter olarak bilinen uygulama, X adıyla yoluna devam ediyor, ancak Twitter ve TweetDeck kelimeleri hala birçok bölümde kullanılıyor. Musk, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada XPro’nun “çok çeşitli eklentileri” ile geleceğini belirtmişti, ancak detayları paylaşmadı.

Geçtiğimiz ayın başlarında, birçok kullanıcı TweetDeck’in bazı bölümlerine erişim sorunu yaşamış, bunun üzerine şirket kullanıcıları yeni sürüme yönlendirmeye başlamıştı. Daha sonra doğrulanmış hesaplara 30 gün içinde TweetDeck’e erişim imkanı getirileceği açıklandı. Ayrıca, 4 Temmuz tarihinde yapılan bir duyuruyla, X’in önümüzdeki günlerde XPro/TweetDeck’i ücretli bir özellik haline getireceği belirtiliyor.

Bu değişikliklerin yanı sıra Apple, sosyal medya şirketine uygulama adı olarak tek bir karakter kullanma izni verdi. Normalde iPhone üreticisi, App Store’da tek karakterli uygulama adlarını yasaklar, ancak Twitter bu istisnayı elde etti.

Ancak, bu değişikliklerle ilgili bazı eleştiriler de yapılmış durumda. San Francisco Yapı Denetim Departmanı, Musk’a ait şirketten, hafta sonu boyunca binada yanıp sönen ‘X’ işaretini kaldırmasını talep etti. Bununla birlikte, yapılan çalışmaların sadece adlandırmayla sınırlı kalmayacağı ve ilerleyen günlerde başka güncellemelerin de geleceği tahmin ediliyor.

Twitter’ın XPro adı altında nasıl gelişmeler kaydedeceği ve Elon Musk’ın bahsettiği “çok çeşitli eklentilerin” ne olacağı ise merakla bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu