Twitter’ın ardından Meta da toplu işten çıkarmaya gidiyor

Pandemi esnasında küresel iş gücünün yüzde 70 oranında büyümesinin ardından, şirketler küçülmeye gidiyor. Kısa bir süre önce Twitter cephesinde yaşanan toplu işten çıkarma sonrasında Meta cephesinde de bir toplu işten çıkarma adımı geliyor.

Meta bu hafta binlerce çalışanını işten çıkaracak

Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi olan Meta, son haberlere göre tıpkı Twitter gibi küçülmeye gidecek. Meta’nın bu doğrultuda, işten çıkarmaya gideceği iddia ediliyor. Şirketin işten çıkarma haberleri ise 2022 yılı üçüncü çeyrek mali raporlarında açıklanan gelir düşüşlerinden sonra geliyor.

Haberlere göre, Meta’nın toplu işten çıkarma kararının Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Wall Street Journal tarafından adının açıklanmasını istenmeyen kaynaklara değindirilen bu gelişme, Meta’nın 87.000 küresel çalışanının binlercesini etkileyeceği düşünülüyor.

Şirketin en büyük kayıplarından bazıları, Meta’nın Metaverse alanını geliştirmekten sorumlu bölümü olan Reality Labs’ın gelirlerinin yarı yarıya düşmesiyle oluşuyor. Şirketin bu bölümü sadece üçüncü çeyrekte 3.7 milyon dolarlık gelir kaybına uğradı. Açıklanan gelir kayıpları sonrasında Meta, bu bölümde yatırımlarını sürdüreceğini ve metaverse alanının kendileri için çok önemli olduğunu belirtmişti.

2022 yılının yazında yaşanan küresel gerileme Oracle, Google, Microsoft ve Apple da dahil olmak üzere bir dizi teknoloji şirketinin harcamalarını azaltmak ve finansal görünümlerini istikrara kavuşturmak amacıyla işe alımların dondurulduğunu duyurmuştu.

Son olarak Twitter cephesinde de Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın alımın maliyetini düşürmek adına yüzde 50 oranında bir işten çıkarma kararı aldığını belirtelim. Meta’nın da bu doğrultuda kaç kişiyi işten çıkartacağı belirsizliğini koruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu