WhatsApp, HD fotoğraf paylaşımı özelliğini test ediyor

WhatsApp, yakında kullanıcılara yüksek çözünürlüklü fotoğraf paylaşımı seçeneğini sunacak.

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılara yüksek çözünürlükte fotoğraf paylaşma özelliği üzerinde çalışıyor. Elde edilen bilgilere göre, WhatsApp’ın hem iOS hem de Android için en son beta sürümünde, fotoğrafları diğer kullanıcılara yüksek çözünürlükte gönderme seçeneği test ediliyor.

WhatsApp, kullanıcıların paylaştıkları fotoğrafları otomatik olarak sıkıştırırken, yeni özellik sayesinde artık fotoğraflar yüksek çözünürlükte gönderilebilecek. Ancak, gönderilen fotoğraflar hala hafif bir sıkıştırmaya tabi tutulacak ve orijinal çözünürlükte gönderilmeyecek. Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, fotoğrafı yüksek çözünürlükte göndermek için “Standart kalite” varsayılan seçeneğinin üzerine tıklamaları gerekecek. Ayrıca, fotoğrafın bu özellikle gönderildiğini anlamak için WhatsApp, mesaj balonuna yeni bir etiket de ekliyor.

Şu anda yalnızca sohbetler arasında paylaşılan görüntüler için geçerli olan HD fotoğraf gönderme özelliği, WhatsApp beta sürümü 2.23.12.13 (Android) ve 23.11.0.76 (iOS) üzerinde kullanılabilir durumda. Geliştiricilerin bu yeni özelliği aşamalı olarak sunmaya başladığı belirtiliyor, bu yüzden kullanıcıların cihazlarına gelmesi biraz zaman alabilir.

WhatsApp’ın bu HD fotoğraf gönderme özelliği, platformun sürekli olarak yeni özelliklerle güncellenmesinin bir örneği olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar, yakın gelecekte daha yüksek çözünürlükte fotoğraf paylaşımının tadını çıkarabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu