WhatsApp veri ihlali 500 milyon kullanıcıyı etkiledi

Yayımlanan gönderide, neredeyse yarım milyar WhatsApp kullanıcısının verilerinin ihlal edildiği ve satışa çıkarıldığı iddia ediliyor.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp dolandırıcıların da sıkça hedefinde olan bir uygulama. Son blog gönderisine göre dolandırıcılar 500 milyon WhatsApp kullanıcısının bilgilerini satışa çıkarmış durumda.

WhatsApp kullanıcılarının verileri satışa çıkarıldı

Güncellenmiş bir blog gönderisine göre, şirket sızdırılan veri tabanının aslında 2019 yılındaki eski bir Facebook sızıntısının yeniden kullanımı olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Yayımlanan gönderide, neredeyse yarım milyar WhatsApp kullanıcısının verilerinin ihlal edildiği ve satışa çıkarıldığı iddia ediliyor. Birden fazla kaynak tarafından da doğrulanan bu olayda 84 farklı ülkeden veri içeren, WhatsApp’ta kullanılan 487 milyon telefon numarasından oluşan güncel 2022 veri tabanının satıldığı belirtiliyor.

Sızdırılan kayıtların 32 milyondan fazlası ABD’deki kullanıcılara, 11 milyondan fazlası İngiltere’deki kullanıcılara ait olduğu söyleniyor. Bununla birlikte etkilenen diğer ülkeler arasında Mısır (45 milyon), İtalya (35 milyon), Suudi Arabistan (29 milyon), Fransa (20 milyon), Türkiye (20 milyon) ve Rusya (10 milyon) yer alıyor.

Son olarak bu durum, WhatsApp’ın veri güvenliği konusunda gündeme geldiği ilk olay değil. Şirket daha önce de bu gibi durumlarla gündeme gelmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu