WhatsApp’a reklam geliyor!

WhatsApp gizlilik politikasını değiştiriyor. Şirket Facebook’la daha fazla kişisel veri paylaşacağını ve şirketlerin kullanıcılara mesaj göndermesine izin verileceğini açıkladı. 


Facebook tarafından satın alınmasından iki yıl sonra WhatsApp ilk kez gizlilik politikalarında değişikliğe gidiyor. Mobil uygulama kullanıcılarıyla ilgili daha fazla bilgiyi Facebook ile paylaşmaya hazırlanıyor. Bu WhatsApp mesajlarının Facebook tarafından okunması veya profilinizde paylaşılması anlamına gelmiyor. Facebook’un amacı; en büyük gelir kanallarından biri olan hedefli reklamların performansını artırmak ve WhatsApp ile Facebook arasında kullanıcılara yeni bağlantılar önermek.

Kullanıcı gizliliğinin güçlü bir koruyucusu olarak bilinen WhatsApp’ta yapılacak değişiklikler, kullanıcıların işletmelerle daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olacak. Şirketin verdiği tüm örneklerde işletmeler şirketlerin bir duyuru mekanizmasına sahip olacağı görülse de şirket şimdi şirketlerle iletişimi devre dışı bırakabilecek kontroller yapılacağını söylüyor.

Değişmeyecek fonksiyonlardan biri ise uçtan uca mesaj gizliliği: WhatsApp’ın yeni sürümlerinde gönderilen ve alınan mesajlar uçtan uca şifreleniyor. Böylelikle mesajları gönderici ve alıcı dışında hiç kimse okuyamıyor.

WhatsApp bilgilerimin paylaşımını nasıl durdurabilirim?

Facebook’un WhatsApp verilerine erişmesine izin vermek istemiyorsanız, bunu devre dışı bırakmak son derece basit. WhatsApp ekranınızdan yeni politiklarla ilgili bir ekran çıkacak. Çıkan metnin alt kısmındaki kutucuğun işaretini kaldırın ve sonrasında “Onayla”ya tıklayarak paylaşımı engelleyebilirsiniz.

whatsapp-onay-erisim (1)

whatsapp-onay-erisim (2)

 

whatsapp-onay-erisim (3)

Eğer bunu daha önce bilmeden onayladıysanız da sorun değil. Uygulamanın Ayarlar > Hesap > Hesap Bilgilerimi Paylaş bölümünden kutucuğun işaretini kaldırın. Yeni politikayı daha evvel onayladıysanız ve erişimi kapatmak için bu seçeneğin kaldırılmadan önce elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Facebook’un WhatsApp verilerinize ulaşmasını istemiyorsanız, bu paylaşımı devre dışı bırakmak oldukça kolay. WhatsApp’ın yeni ilkeleri devreye girdiğinde bununla ilgili bir ekranla karşılaşacaksınız. Burada metnin alt tarafındaki kutucuğun işaretini kaldırarak ve ardından “Kabul et”e tıklayarak paylaşımı kapatabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu