WhatsApp’ta diğer kişilerin telefonundan görüntü ve videolar silinebilecek!

Android ve iOS kullanıcıları yakında yeni özelliği kullanmaya başlayabilir

Yeni bir WhatsApp güncellemesi, kullanıcıların bir başkasının telefonundaki bir resmi, videoyu veya gif’i kendilerine gönderdikten sonra silmesine olanak tanıyacak.

Dünya çapında 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp, dünyadaki en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Mesajlaşma uygulaması, rakiplerinin önüne geçmek ve liderliğini korumak için yeni güncellemeler yoluna gidiyor.

İlk olarak WaBetaInfo web sitesi tarafından tespit edilen “Süresi Dolan Medya” özelliği, medyanın bir sohbette görüntülendikten sonra kaybolmasını sağlayacak. Özelliği etkinleştirmek için mesajı gönderenin resim, video veya gif gönderirken “bir kez göster” butonunu seçmesi yeterli olacak. Medya içerikleri alıcının telefonunda yalnızca sohbet sırasında görünecek. Kullanıcılar sohbetten ayrılacakları zaman ekrana şu uyarı gelecek: Bu sohbetten çıktığınızda ilgili medya kaybolacak. Kullanıcı eğer sohbete dönerse “Fotoğrafın süresi dolduğunda görüntüle” yazan bir balon açılacak. Öte yandan bu özellikler, kullanıcıların görüntüyü telefonlarına veya cihazlarına kaydetmek için medyanın ekran görüntüsünü alamayacağı şekilde geliştirildi.

Pek çok kullanıcı tarafından beklenen bu özellik, mesajlaşma uygulamasının Android 2.20.2011 sürümü için WhatsApp beta sürümünün bir parçası olarak hala geliştirilme aşamasında. Yeni özellikler, kullanıcılara sunulmadan önce genellikle birkaç ay boyunca test ediliyor. Çok beklenen özelliğin ise genel yayın tarihinin ne zaman olacağı henüz belli değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu