Windows 11’in yeni güncellemesi yapay zeka desteği ile geliyor!

Microsoft'un 26 Eylül'de yayınlayacağı yeni güncelleme, Windows 11 kullanıcıları için birçok yeni özellik ve iyileştirme sunacak.

Microsoft, 26 Eylül’de Windows 11 için yeni bir güncelleme yayınlayacak. Bu güncelleme, yeni yapay zeka destekli Windows Copilot özelliği, yeniden tasarlanmış Dosya Gezgini, kalem kullanıcıları için yeni Ink Anywhere özelliği, Paint uygulamasında büyük iyileştirmeler ve çok daha fazlasını içeriyor.

Windows Copilot

Güncellemenin ana özelliği olan Windows Copilot, bilgisayardaki ayarları kontrol etmenize, uygulamaları başlatmanıza ya da sadece sorguların yanıtlanmasına olanak tanıyan bir yapay zeka destekli asistan. Windows Copilot, Bing Chat’in arkasındaki aynı teknolojiler tarafından desteklenmektedir, bu nedenle gerçek sorular sorabilir ve karşılığında cevaplar alabilirsiniz.

Yeniden tasarlanmış Dosya Gezgini

Dosya Gezgini, daha modern bir görünüm ve işlevsellik ile güncelleniyor. Yeni Dosya Gezgini, modern bir ana arayüz ve son dosyaları ve favorileri gösterebilen bir karusel arayüzü içeriyor.

Stylus kullanıcıları için Ink Anywhere

Stylus kullanıcıları, Windows’un herhangi bir yerindeki herhangi bir metin kutusunda el yazısı yazmanıza olanak tanıyan yeni bir Ink Anywhere özelliğine sahip oluyor. İşletim sistemi yazınızı metne dönüştürecek ve uygun olan yerlerde kullanacak.

Windows 11
Windows 11

Diğer yenilikler

Güncelleme, ayrıca aşağıdaki gibi diğer yenilikler de içeriyor:

  • Geliştirilmiş bir Windows Yedekleme uygulaması, bilgisayarınızı yeni bir cihaza geçerken yedeklemenize olanak tanır.
  • Ekran Alıntısı Aracı, ekran görüntülerindeki metni algılayabilen ve uygulamaların metnini paylaşmanıza olanak tanıyan yeni bir metin kopyalama özelliğine sahiptir.
  • Windows 11 için Fotoğraflar uygulaması, yeni bir arka plan bulanıklaştırma özelliğine sahiptir.

23H2 güncellemesi

Microsoft, 23H2 güncellemesini daha sonra yayınlamayı planlıyor. Bu güncelleme, yerel RAR ve 7-zip desteği, Dinamik Aydınlatma ve yeni bir ses karıştırıcı gibi daha da büyük değişiklikler içerecek.

Microsoft’un 26 Eylül’de yayınlayacağı yeni güncelleme, Windows 11 kullanıcıları için birçok yeni özellik ve iyileştirme sunacağını belirtelim. Windows Copilot, özellikle üretkenliğini artırmanın bir yolunu arayanlar için, oldukça heyecan verici yeni bir özellik olarak karşımıza çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu