Xiaomi, 5 dakika içinde 200.000 adet Mi Pad 5 serisi sattı

Birkaç gün önce Xiaomi, Mi MIX 4 akıllı telefonunun yanı sıra Mi Pad 5 serisini yeni ürünleri ile birlikte resmi olarak piyasaya sürerken cihazlar kısa sürede büyük ilgi gördü.

Xiaomi, bu ilk satışında sadece bir dakika içinde 300 milyon değerinde ürün satmayı başardığını duyurdu. Şirket ayrıca, Mi Pad 5 serisinin 200.000 adetinin beş dakika içinde satıldığını da açıkladı.

Mi Pad 5 ilk satışta 200.000 adet satmayı başarırken, insanlar klavye ve ekran kalemi de dahil olmak üzere tabletin aksesuarlarının stok sıkıntısından şikayet etti. Şirket bunu not aldı ve sorunu çözmeye çalışacağına söz verdi.

Özellikler açısından Mi Pad 5; 11 inç 120Hz ekran , Snapdragon 860 işlemci, 6GB RAM, 256GB depolama, 13MP birincil kamera, 8MP selfie snapper, Pad için MIUI, 8.720mAh pil ve 33W hızlı şarj desteği sunuyor.

Öte yandan, Mi Pad 5 Pro, standart modelle aynı ekrana sahip ancak 8 GB RAM ve 256 GB’a kadar dahili depolama ile birleştirilmiş daha güçlü bir Qualcomm Snapdragon 870 yonga seti barındırıyor. 13 MP birincil kamera (5G modeli için 50 MP), 5 MP ikincil sensör ve 8 MP selfie kamerası bulunuyor. 67W hızlı şarj desteğine sahip 8.600mAh pil ile çalışıyor.

Mi MIX 4 akıllı telefona gelince, cihaz ilk partisinin ön satışında neredeyse anında tükendi. Xiaomi Çin Başkanı Lu Weibing, şirketin yeni Mi MIX serisi akıllı telefonunun stoğunun ilk satış sırasında sınırlı olacağını, ancak şirketin stoğu artırma sürecinde olduğunu söyledi.

Mi MIX 4 akıllı telefonun sınırlı stoğunun ardındaki neden, küresel çip sıkıntısı ve seramik malzeme için düşük verim oranı. En üst düzey teknik özellikleri ve birinci sınıf yapı malzemesinin yanı sıra, cihazın popülaritesinin bir başka nedeni de yenilikçi ön kamerasıdır ve bu da onu ekran içi kameraya sahip ilk Xiaomi cihazı yapıyor. Seri önümüzdeki aydan itibaren Avrupa’da satışa çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu