Xiaomi Mi Pad 5 için geri sayım

Mi Pad 5 adındaki tabletin Çin'in sertifika programı tarafından onaylandığı ile ilgili bir fotoğraf paylaşıldı.

Xiaomi, tablet serisini en son 2018’de güncellediği bu sektörden iyice uzaklaşmıştı. Ancak pandeminin de başlaması ile beraber insanların tabletlere olan ilgisi dolayısıyla bu sektörün daha da canlanması ile beraber firma çalışmalarını bu yöne kaydırmış durumda. Bu fikrin oluşmasının nedeni; firmanın isteyerek veya istemeyerek bu konuda teknoloji bloggerlarının yeni tabletler hakkında bir takım iddialarda bulunması.

Bu iddialar gerçeğe dönüşmüş gibi duruyor. Mi Pad 5 adındaki tabletin Çin’in sertifika programı tarafından onaylandığı ile ilgili bir fotoğraf paylaşıldı. Cihaz özellikleri hakkında da önemli bilgiler verilmiş durumda. Cihaz 8520mAh kümülatif güce sahip çift hücreli bir pil ile donatılacak. Her bir pil 4260mAh kapasiteye sahip olacak.

Ne yazık ki Xiaomi, amiral gemisi tableti ile ilgili herhangi bir ayrıntıyı henüz resmi olarak açıklamadı, ancak söylentilerin de çok güçlü olduğunu söylemek gerekir. Ürünlerin Mi Pad 5 ve Pad 5 Pro olmak üzere iki modelde geleceği söyleniyor. Modeller sırasıyla MediaTek Dimensity 1200 ve Snapdragon 870 yongalarından güç alacak. Pro sürümü, şu anda iPad Pro ve Huawei Mate Pad Pro gibi cihazların olduğu şampiyonlar liginde boy göstereceği söyleniyor.

Mi Pad 5 Pro’nun ayrıca 120 Hz yenileme hızını, 240 Hz dokunmatik örnekleme oranını destekleyen ve ayrıca 4096 düzeyinde dokunuşu destekleyen 2K çözünürlüklü bir LCD ekrana sahip olması bekleniyor. Pro sürümü, stylus kalem için destek getirecek.

Ayrıca Xiaomi, tabletler için özel olarak tablet versiyonu için bir MIUI geliştireceğini daha önce açıklamıştı. Arayüz, bir el bilgisayarı moduna sahip olacak ve klasik başlat menüsü ve kontrol merkezini içeren PC merkezli bir arayüze sahip olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu