Xiaomi Pad 5 Avrupa ön satışında 10 dakikada tükendi

Xiaomi, Avrupa'da yeniden adlandırdığı Mi Pad 5'i, Xiaomi Pad 5 olarak 15 Eylül'de tanıtmıştı. Şirket dün ön satışa çıkardığı cihazın ön siparişlerini 24 saat içerisinde toplamayı planlamıştı. Fakat durum hiç de öyle olmadı. Ön siparişe çıkan cihaz bütün satış platformlarında sadece 10 dakikada tükendi.

Xiaomi’nin tam olarak ne kadar tablet sattığı bilinmese de ürünün bu kadar hızlı tükenmesi tablete olan şaşırtıcı bir ilgi artışına işaret ediyor. Bu artışta pandemi sürecinin getirmiş olduğu evden çalışma evden eğitim gibi hayatımıza yeni giren alışkanlıkların çok etkisi olduğunu düşünüyoruz. Pandeminin yanı sıra, tabletin 299 Euro/Sterlinlik satış fiyatı ile cep dostu olması ve şık tasarımı da Xiaomi Pad 5’e olan yüksek ilginin sebeplerinden.

Xiaomi Pad 5 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe, 120Hz yüksek yenileme hızına, 275’e kadar PPI ve 1500:1 kontrast oranına sahip 11 inçlik geniş bir LCD ekrana sahip. Cihaz, 6GB RAM ile güçlendirilen Snapdragon 860 işlemci tarafından destekleniyor. Cihaz kullanıcılara 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğiyle geliyor.

Xiaomi Pad 5 arka yüzeyde led flash’lı 13 MP kamerası ve ön yüzeyde 8 MP aynı zamanda yüz tanıma özelliğini destekleyen selfie kamerası ile donatılmış. Bununla birlikte, dahili 4 hoparlörle stereo müzik imkanını da kullanıcılara sunuyor. Aynı zamanda cihaz 33W’lık hızlı şarjı destekleyen 8720 mAh kapasiteli bir pil ile geliyor. Cihazın işletim sistemi bölünmüş, parelel veya küçük ekranlar gibi işlevsel özellikleri destekleyebilen MIUI For Pad işletim sistemi ile çalışıyor.

Ön satışını 10 dakikada tamamlayan başarılı tablet için bir sonraki satışın ne zaman yapılacağına dair henüz bir bilgi yok. Fakat satın almak isteyenler için cihazın satış sayfasında bana haber ver butonu mevcut.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu