Yeni materyal ile robotlar şekil değiştirebilecek

Cornell Üniversitesi araştırmacıları bir drone’un yeni bir materyal ile bir deniz altına dönüşebileceğine inanıyor.

Yeni bir materyal robotların şekil değiştirmesini gerçeğe dönüştürebilir. Materyal ile robotlar birçok iş yapabilecek.
Çoğu robot sabit ve değişmez olarak bilinir. Ancak  yeni şekillere dönüştürülerek yeni görevler için kullanılabilir. Cornell Üniversitesi araştırmacıları tarafından sunulan sıradışı bir senaryoda ise kanat şekilleri değiştirilebilen ve denizaltına dönüşebilen uçan drone’lar olabileceği öngörülüyor.

Araştırmacılar şekil değiştiren teknolojinin, soft robotlar olarak adlandırılan yeni bir alanın parçası olabileceğini söylüyorlar.

Cornell Üniversitesi laboratuvarı araştırmacıları materyal ile bazı denemeler yapmaya başladı bile ancak materyalin gerçek dünya için ne zaman hazır olacağı ile ilgili net bir şey yok.
‘nde araştırmacı ve mühendislik profesörü olan Rob Shepherd, materyalin protez ve diğer tıbbi cihazların geliştirilmesi gibi robotbiliminin ötesinde daha fazla kullanım alanı olabileceğini söylüyor.

Sert ve katı olan materyal sıcak bir hava tabancası ile 144 Fahrenheit derecesi üzerinde ısıtıldığı zaman deforme oluyor. Orijinal şekline geri dönüşebiliyor ve soğuduktan sonra sertliğini geri  kazanıyor. Materyal yüzde 600’a kadar uzatılabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu