Zoom, toplantıları daha güvenli hale getiriyor

Zoom Video Communications, video konferans platformu için uçtan uca şifreleme uygulama çabalarını desteklemek amacıyla, Amerikan girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz tarafından desteklenen şifreli sohbet girişimi Keybase’i satın aldığını duyurdu.

Zoom, geçtiğimiz ay gizlilik ve güvenlik uygulamalarıyla ilgili endişeleri gidermek için 90 gün boyunca özellik geliştirmeyi durdurmuştu. CEO Eric Yuan ise şirketin video toplantıları için uçtan uca şifreleme seçeneği sunmayı planladığını ancak bu özelliğin oluşturulmasının birkaç ay süreceğini söylemişti. Keybase’i satın almak bu özelliği sunmayı hızlandırabilir.

New York şirketi, sohbet oturumları için uçtan uca şifreleme sağlayan Slacklike mesajlaşma platformu geliştirdi. Mesajlar, Keybase’in sunucularından geçmeden önce kullanıcının cihazında şifreleniyor ve sadece alıcılar tarafından çözülebiliyor. Bu, Keybase’in bile içeriği okuyamayacağı anlamına geliyor.

Zoom, ücretli kullanıcılar için uçtan uca şifreleme modu oluşturmak üzere Keybase’in ​​teknolojisini kullanıyor. CEO Yuan planları detaylandırdığı bir blog gönderisinde, bir sunucunun bu modu etkinleştirdiği toplantıların, Zoom’un kendi cihazları desteklenmesine ve bulut kaydının devre dışı bırakılmasına rağmen, katılımcıların üçüncü taraf konferans telefonları aracılığıyla katılmasına izin vermeyeceğini yazdı.

Yuan, şifrelemenin nasıl işleyeceği konusunda bir çağrı başlatıldığında toplantı sahibi tarafından geçici toplantı simetrik anahtarının üretileceğini açıkladı. Anahtarlar toplantı sahibinin kontrolü altında olacak ve toplantı sahibinin istemci yazılımı, hangi cihazların toplantı anahtarı almalarına izin verileceğine karar verecek ve böylece davetliler toplantıya katılacak.

Zoom, 22 Mayıs’ta uçtan uca şifreleme sistemini nasıl uygulamayı planladığının teknik bir taslağını yayınlayacak. Zoom kriptografik uzmanlarını, halkı ve müşterilerini geri bildirimler paylaşmaya davet edecek ve daha sonra yeni özelliğin nihai sistem tasarımına entegre edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu