Zoom yapay zeka ile kaçırılan toplantılara yetişme imkanı sunuyor

Zoom IQ adlı AI destekli asistan ile kullanıcılar, toplantıların özetlerini oluşturup Zoom Team Chat veya e-posta aracılığıyla diğer kullanıcılara iletebilecekler.

Zoom, kaçırılan toplantılara yetişmek için yapay zekayı kullanma imkanı sunan bir özellik sunmaya başladı. Şirketin duyurduğu bu yeni özellik, “seçili planlarda” olan kullanıcılar için deneme aşamasına geçti.

Zoom IQ adlı yapay zeka destekli asistan ile kullanıcılar, toplantıların özetlerini oluşturup Zoom Team Chat veya e-posta aracılığıyla diğer kullanıcılara iletebiliyor. Önemli bir nokta ise toplantıların gerçek kaydını yapmadan bu özetlerin oluşturulabilmesi. Toplantı özetlerinin ne kadar doğru ve detaylı olduğu henüz deneyimlenmedi, ancak tam bir önceden kaydedilmiş toplantıyı izlemek yerine kaçırılan bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmanın pratik bir yol olabileceği düşünülüyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan toplantı özetlerinin yanı sıra Zoom, Team Chat üzerinde yapay zeka kullanarak mesajlar oluşturabilme özelliğini de kullanıma sunuyor. Bu özellik, OpenAI teknolojisinden yararlanarak, Team Chat konuşmalarının bağlamına dayanarak mesajlar oluşturmanıza imkan sağlıyor. Ayrıca mesajın tonunu ve uzunluğunu özelleştirebilme seçeneği de bulunuyor. Tüm bu özellikler, Zoom’un IQ asistanının mevcut özelliklerine ek olarak sunuluyor.

Yakın gelecekte ise Zoom, OpenAI ve Anthropic iş birliğiyle birçok başka yapay zeka destekli özelliği daha kullanıma sunmayı planlıyor. Bu özellikler arasında, önceki toplantılar, telefon görüşmeleri ve e-postaların bağlamından yararlanarak yapay zeka ile e-posta yazabilme, toplantıya geç katılanlara sohbet özetini “bir düğmeye tıklayarak” alma, metin ipuçlarıyla beyaz tahta taslakları oluşturma ve beyin fırtınası oturumlarında fikirleri otomatik olarak kategorilere ayırma gibi özellikler bulunuyor.

Zoom, kullanıcıların Zoom IQ özellikleriyle etkileşimlerinden, girişlerinden, mesajlarından ve yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklerden veri topladığını belirtiyor. Ancak kullanıcılar, verilerini Zoom ile paylaşmak istememe seçeneğini tercih ettikleri takdirde, bu verileri Zoom IQ yapay zeka modellerini eğitmek için kullanmayacağını ifade ediyor.

Zoom IQ’nun toplantı özetleri ve sohbet oluşturma özellikleri şu anda sadece Zoom One (Enterprise Plus, Enterprise, Business Plus, Business, Pro) abonelerine ve bazı Zoom eski paketlerine (Enterprise Named Host, Enterprise Active Host, Zoom Meetings Enterprise, Zoom Meetings Business, Zoom Meetings Pro) ücretsiz deneme olarak sunuluyor. Bu özelliklerin ücretsiz deneme süresinden sonra ne kadar maliyeti olacağı henüz net değil, ancak Zoom sözcüsü Lacretia Taylor, şirketin fiyatlandırma bilgilerini “yakın gelecekte” açıklayacaklarını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu