2012: Yılın alıntıları

Geçen yılın teknolojiyle ilgili en ilginç ve esprili sözleri mahkeme salonlarında dile getirildi.

Geride bıraktığımız yıl IT’yle ilgili söylenen ve en çok akılda kalan sözler, fikri mülkiyet hakkındaki çok sayıda yasal mücadelenin de dahil olduğu mahkeme salonlarında yapılmıştı. Belirli bir sıralama olmaksızın burada 2012’de kulaklarımızda yer eden bazı sözleri paylaşıyoruz.

Ballmer Olmak
“Ballmer bir şeye sahipti, ama bunun tam olarak karizma olduğundan emin değilim. Gürültülüydü.”

İlgili Makaleler

— Endpoint Technologies’den Roger Kay, uluslar arası CES 2013 açılış konuşmasını Microsoft CEO’su Steve Ballmer yerine Qualcomm CEO’su Paul Jacobs’ın yapabileceğine dair haberlerde yorum yaparken. 1999’dan beri açılış konuşmasını Microsoft’un CEO’su (ilki Bill Gates ve ardından Ballmer) yapmıştı.

Hurd, Ellison’u Taklit Ediyor
“Salesforce.com para falan kazanmıyor. Onlar sadece çılgın gibi para harcıyor. Bir noktada bazı hissedarlar onlara soracak, ‘Hey, bu şey bir gün para kazanacak mı?’ Para kazanmayan bir hisseyi kim neden alır bilmiyorum.”
— Oracle Başkanı Mark Hurd Computerworld’le olan bir röportajında. Hurd, olağan yorum standartlarına göre sessiz bir yıl geçiren patronu Oracle CEO’su Larry Ellison’u fazlasıyla andırıyor.

Bu işi al ve bir yere sok
“Sanırım istifa ettim. Onların zaten bir CEO’su vardı.”

— Eski Sun CEO’su Jonathan Schwartz, Oracle avukatı Michael Jacobs’dan gelen Oracle Sun’ı satın aldığında Schwartz’ın “ilk günden kovulup” kovulmadığına dair sorusuna yanıt verirken. 2010 başında Oracle Sun’ı satın aldığında Java’nın haklarını kazandı ve Android OS’te Java patentleri ile telif haklarını ihlal ettiği iddiasıyla Google’ı suçladı.

Aşağılanmış bir IT yöneticisi kadar öfkelisi yok
“Gecenin ortasında ortaya çıktı. Ben ertesi sabah gördüm.”

— Hewlett-Packard kurumsal yöneticisi Ann Livermore Virginia’daki bir hissedar toplantısı için hazırlanırken Oracle’ın HP’nin Itanium sunucu çipleri için geliştirmeyi sonlandırabileceğini Web’deki bir basın açıklamasında gördüğünü açıklarken.

1 2 3 4 5Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu