ABD Hava Kuvvetleri bomba imha robotları sipariş ediyor

85 milyon dolar maliyetli 10 yıllık anlaşmanın ilk parçası olarak 107 T7 Çok Amaçlı Robotik Sistemin ilk dördü teslim edildi.

ABD Hava Kuvvetleri, yaklaşık 20 yıllık bomba etkisiz hale getiren robot filosunun yerini alacak yepyeni patlayıcı mühimmat imha robotlarının ilk teslimatını aldı. Yeni robotları hazırlayan şirket ise L3Harris Technologies. Merkezi Melbourne’da bulunan L3Harris Technologies, ABD’nin en büyük savunma operatörlerinden biri olarak 100’den fazla ülkede 47.000 çalışan ile hizmet veriyor. İkili arasında imzalanan 85 milyon dolar maliyetli 10 yıllık anlaşmanın ilk parçası olarak 107 T7 Çok Amaçlı Robotik Sistemin ilk dördü teslim edildi. Bu arada Savunma Bakanlığı’nın yalnızca bu yıl L3Harris’e Donanma için optik-kızılötesi sensörler, Özel Harekat Komutanlığı için taşınabilir iletişim teçhizatı, gözetim uçağı ve ordu için de uydu iletişim ekipmanı içeren sözleşmelerde 30 milyar dolardan fazla ödeme yaptığı biliniyor.

Dünyanın en yetenekli olduğu iddia edilen robotu T7

L3Harris uzay ve hava sistemleri başkanı Ed Zoiss konuyla ilgili, “Hız ve hassasiyetin gerekli olduğu zorlu görevler için dünyanın en yetenekli robotu olan T7, dünya çapındaki patlayıcı tehditlerini hafifletirken Hava Kuvvetleri operatörlerinin korunmasına yardımcı olacak.” dedi. Zoiss, “Bu operatörler için neyin tehlikede olduğunun son derece farkındayız ve bu tehlikeli, hata affetmeyen görevler sırasında riski en aza indirmek ve faydayı en üst düzeye çıkarmak için robotik sistemlerimizi sürekli olarak iyileştirip geliştiriyoruz.” diye ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu