Bilgisayar korsanları FBI’a siber saldırı olduğunu iddia ediyor

Rus yanlısı bilgisayar korsanı Killnet grubu, Telegram sayfasında FBI'ın web sitesine sızma sorumluluğunu üstlendi.

Bir grup Rus yanlısı bilgisayar korsanı, ABD hükumetinin web sitelerine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştiğini iddia etti. Killnet grubu, Telegram sayfasında web sitesine sızma sorumluluğunu üstlendi. Grup, adaleti yerine getirdiğini ve Rus siber alanını koruduğunu söyledi ve slogan olarak da “Rus ve Killnet’e Zafer” ifadesini kullandı. Killnet, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden savaşına karşı çıkan ülkelere yönelik bilgisayar korsanlığı faaliyetleri yürütüyor.

FBI’ın sitesi bir süreliğine erişilemez oldu iddiası

FBI ise temkinli ve soğuk bir açıklamada bulundu:

“FBI, raporların farkındadır ve FBI web sitesinin kullanılabilirliğini etkileyen siber tehditleri düzenli olarak izler. FBI olarak şu anda başka bir yorum yapmayacağız.”

İlgili Makaleler

Kendisini bir siber güvenlik hizmetleri şirketi olarak tanımlayan Better Cyber’den bir tweet, FBI sitesine ulaşılamadığını söyledi. Ayrıca web sitesinin başka bir sayfaya yönlendiren web adresini gösteren bir ekran görüntüsü de paylaştı. Olay, Killnet’in birden fazla ABD havaalanının web sitesini çevrimdışı duruma getirme sorumluluğunu üstlenmesinden bir ay sonra meydana geldi. Grup, DDoS saldırısı başlatarak etkilenen havalimanlarının web sitelerini kullanılamaz hale getirmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu