DJI, ABD ve Kanada’da veri güvenliği uyumluluğunu geçti

DJI droneları, ABD ve Kanada Hükumetleri tarafından Federal Bilgi İşleme Standardı (FIPS) 140-2 onayını aldı.

Drone ve robotik şirketi DJI Core Crypto Engine veri güvenliği uyumluluk yönetmeliği CMVP’yi geçtiğini duyurdu. DJI droneları ayrıca ABD ve Kanada Hükumetleri tarafından Federal Bilgi İşleme Standardı (FIPS) 140-2 onayını da aldı. DJI, dünya çapında tanınan bu standardın önemli bir donanım güvenlik gereksinimi olduğunu düşünüyor. Bundan sonra DJI Core Crypto Engine’i içeren tüm DJI dronlarının, müşteriler için dünya çapında güvenilirlik garantisi olacak. Şirket, hem eğlence hem de profesyonel amaçlı DJI drone kullanıcıları için bu sertifikanın büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

Şeffaflık ve gizlilik

DJI Kıdemli Kurumsal Strateji Direktörü Christina Zhang konuyla ilgili, “Veri söz konusu olduğunda, DJI şeffaf kullanım, güvenlik ve gizlilik konusunda çok güçlü ilkelere sahip. Müşteri verilerinin bizi ilgilendirmediğine gerçekten inanıyoruz ve platformlarımıza güvenen insanlar, işletmeler ve devlet kurumları için veri güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.” dedi.

DJI, kullanıcı verilerini reklamverenlere satmayacağını söylediği müşteri verilerini koruma konusundaki tutumunu açıklayan bir web sayfası hazırladı. Zhang son olarak, “Tüm DJI kullanıcılarının, kullanıcı verilerini reklamcılara satmadığımızı bilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bizim iş modelimiz değil ve asla olmayacak. Şirket olarak, yalnızca uçuş deneyiminin keyfini çıkarmanızı ve inanılmaz fotoğraflar ve videolar çekmenizi istiyoruz.” diye ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu