Hizmet çalışanlarının yerini alacak robot: Sanbot

Qihan isimli robot üreticisi kendi açık uygulama programalama arayüzüyle kendi istediğini yapabilen Sanbot isimli robotu geliştirmeye başladı.

Bir öğretmen, havalimanı görevlisi, bakıcı ve çeşitli amaçlar için bir kontrol görevlisine ihtiyacınız mı var ? Bunu size Sanbot sunabilir. Bir metreye yakın boyu ile birlikte büyük gözler ve penguene benzer minik kanatlarıyla Sanbot yardım etmekten daha çok yardıma ihtiyacı varmış gibi görünüyor. Ama Sanbot bir işi yapmak için pek çok özellikle dolu olarak gelecek.

İlgili Makaleler

Sanbot’un çerçevesi dokunmaya duyarlı olacak. Ayrıca belirli bir temasa insana benzer bir duygu ile yanıt verebilecek. IBM Watson ile birlikte gelecek yedi mikrofon ile Sanbot sesli komutlara yanıt verebilecek ve konuşmacının yönünü belirleyebilecek. Sesli komutlara ek olarak kullanıcılar, Sanbot’un yüksek çözünürlüklü ekranına dokunarak veya akıllı telefonları aracılığıyla Sanbot ile dans edebilecek veya projeksiyonu vasıtasıyla duvara yansıtılan bir sunum yapabilecek.

Qihan, şirketin Çin’de 60.000’den fazla robot kullandığını söyledi. Sanbot’un geçmiş görev aldığı yerler arasında üst düzey bir mobilya mağazasında müşteri hizmetleri temsilciği, anaokulu öğrencilerine öğretmenlik ve havalimanında gümrük memurluğu gibi vazifeler bulunuyor. Yani bu minik bıdık şu ana akdar kendisini fazlasıyla ispatlamış durumda.

Sanbot şimdilik sadece kurumlara; Çin, ABD ve Avrupa’da yaklaşık 10.000 dolara satılıyor. Qihan, Sanbot’un ikinci nesil ürününü önümüzdeki yılın Ocak ayında gerçekleşecek olan CES 2018 fuarında tanıtmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu