Kurumsal alanda giyilebilir teknolojiler

Giyilebilir teknolojilerin sadece tüketiciler için olduğunu mu düşünüyorsunuz? O halde bir kez daha düşünün. İşte size DHL, Lee Company ve Southern gibi şirketlerin kurumsal alanda giyilebilir teknoloji kullanımıyla ilgili örnekleri.

Bir zamanlar gözlüklere entegre bilgisayar kullananlar, gözlüklerden televizyon izleyenler veya yüzük ile yeni dünyalara yelken açanlar artık giyilebilir teknoloji başta olmak üzere iş dünyasında farklı uygulamalara dair alternatiflerle ön plana çıkıyor. Nitekim, önemli bir teknoloji ürünü pazarı haline geldiği ve göz ardı edilemeyecek giyilebilir teknoloji pazarı artık kurumsal alandaki uygulamalarla adından sıkça söz ettiriyor. Giyilebilir teknoloji kullanımına dair potansiyelin çalışanların bu teknolojileri iş hayatında kullanma isteğinde etkili olduğunu söylemek mümkün.
Analistlere, araştırmacılara ve IT liderlerine göre müşteri odaklı pazarda faaliyet gösteren şirket çalışanları giyilebilir teknolojilerin pilot uygulamalarında ve dağıtımında odak noktası olma niteliği taşıyor.

Doktorların ve hemşirelerin hasta kayıtlarına doğrudan erişebilmek için akıllı gözlük kullanması, petrol kuyusu çalışanlarının akıllı baretler ile uzmanlarla konum tabanlı bilgi paylaşımı yaparak çalışmalar yürütmesi, stok yöneticilerinin dağıtım ve organizasyon çalışmalarında gerçek zamanlı olarak performans takibini yapabilmek adına akıllı saatler kullanması giyilebilir teknolojinin verimli şekilde kullanıldığı kurumsal uygulamalar olarak ön plana çıkıyor.
San Francisco merkezli Lopez Research şirketinin kurucusu Maribel Lopez, giyilebilir teknolojilerin kurumsal alanda kullanılmasının çalışanları daha verimli hale getirdiğini ve işlerini daha iyi yapmalarını sağladığını söylüyor. Lopez’e göre önümüzdeki süreçte giyilebilir teknolojilerin kurumsal alana adapte edilmesi üretkenlik ve verimlilik ile ilgili bir konu olma özelliği taşıyor.
Giyilebilir teknolojiler fabrika ortamında ve saha çalışmalarında yaygınlaşmaya devam ediyor. Fakat ofis çalışanlarının giyilebilir teknolojilere adaptasyonu konusunda gelinen noktanın bu alanda çalışanların tablet, akıllı telefon ve akıllı saat dışındaki teknolojik cihazların kullanımında yeterli ilerleme kaydedemediğini söylemek mümkün. Fakat giyilebilir teknolojilerin kullanımı konusunda bazı alanlarda kayda değer gelişmeler yaşanmamış olmaması giyilebilir teknoloji meraklılarının bu yöndeki girişimlerini olumsuz yönde etkilemediğini göz ardı edilmemesi gerekiyor.

İlgili Makaleler
1 2 3Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu