Kurumsal alanda giyilebilir teknolojiler

Lee Company: Deneyim paylaşımı, veri toplama
Ev ve ticari binalarda su ve elektrik tesisatı hazırlanması gibi konularda hizmet veren Lee Company, giyilebilir teknoloji ürünlerini ilk olarak ticari bina projelerinde çalışan teknisyenlerine dağıtımını gerçekleştirmiş; mesken projelerinde çalışan gruplara ve inşaat ekibine yönelik pilot uygulamayı başlatmış durumda bulunuyor.

Lee Company'de teknisyenler sahada akıllı gözlük kullanıyor ve özel bir yazılım ile saha dışındaki kıdemli personelden yardım alıyor.
Lee Company’de teknisyenler sahada akıllı gözlük kullanıyor ve özel bir yazılım ile saha dışındaki kıdemli personelden yardım alıyor.

Lee Company’de oluşturulan teknoloji altyapısında pek çok işlevin yanında telepresence ve gerçek zamanlı iletişim imkanlarını sağlayan Vuzix M100 Akıllı Gözlük ile XOEye tarafından özel olarak geliştirilen bir yazılım kullanılıyor. 2014 yılının yaz ayında başlayan pilot uygulama Ocak ayında hayata geçirilmiş olmakla birlikte 2016 yılının yaz aylarına kadar 500 cihazın 3’te 2’sinin dağıtımının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Tesis çözümlerinden sorumlu Başkan yardımcısı Steve Scott, akıllı gözlüklerin çalışmalarda daha deneyimli çalışanlarla irtibat kurma ihtiyacını karşılamada etkin bir çözüm olduğunu belirtiyor.
Akıllı gözlükler tecrübeli teknisyenlere sahada çalışanlarla aynı şekilde ekipmanları görme imkanı sunarak tesislerle ilgili daha detaylı bilgi verebilmeyi mümkün hale getiriyor. Bu sayede tecrübeli teknisyenlerin saha çalışmalarına katılmak için farklı konumlar arasında mekik dokumayı önleyerek daha etkin çalışmayı sağladığını ve arıza, bakım sürelerinin daha kısa sürede gerçekleştirilmesini mümkün hale getirdiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Giyilebilir teknolojilerin kullanılması tablet ve akıllı telefonlardan farklı olarak çalışırken davranışlarını değiştirmeden gerekli olan bilgiyi aktarma imkanı sunuyor.

İlgili Makaleler

Scott, akıllı telefon veya tabletlerinde FaceTime ya da Skype gibi uygulamalar bulunduğuna dikkat çekerek bu uygulamalar üzerinden eller serbest iken görüşme yapılamadığını vurguluyor. Scott’a göre çalışırken daha güvenli sesli görüşmeler yapabilecekleri araçlarının kullanılması önem taşıyor. Bu bağlamda akıllı gözlükler çalışmalar esnasında herhangi bir etkileşim gerektirmeden iletişim kurma imkanı sağlıyor.
Giyilebilir teknolojiler üzerinden toplanan verilerin şirketin özel olarak oluşturulan istemci hizmet platformuna aktarıldığını dile getiren Scott, hem şirket hem de müşterilerin servis ve diğer ilgili bilgileri oluşturulan hizmet altyapısından edilebildiğini söylüyor.

Lee Company’nin başlangıç aşamasında teknolojiye yatırım kararına sıcak bakmadığını belirten Scott, şu anda teknoloji altyapısından edinilen kazanımın önemli bir noktaya ulaştığını söylüyor.
Giyilebilir teknolojilerin kullanıldığı altyapı sayesinde daha fazla görüşme yapabildiklerini, teknisyenleri daha iyi desteklediklerini ve müşterilerinin daha mutlu olduğunu vurgulayan Scott, kullandıkları teknoloji sayesinde tecrübeli çalışanların sahadaki yığın mücadelenin yerini destek profilinin alması sayesinde yeni bir çalışma şevki geldiğini belirtiyor.

Southern Co.: Makine ihtiyaçları doğrultusunda gerçek zamanlı bildirimler
Atlanta merkezli enerji şirketi Southern Co. öncelikli olarak enerji üretim tesisleri de ve güç dağıtım merkezlerinde ve güç iletim şebekelerinde farklı giyilebilir teknoloji ürünleri kullanılıyor.
Şirketin kurumsal teknoloji planlama müdürü Joe Massari, giyilebilir teknolojilerin kendilerine özellikle hatlarda veya tesislerde çalışırken geleneksel bilgisayar altyapısını kullanmamasından dolayı ellerini kullanırken fayda sağladığını belirtiyor.

Massari, Southern olarak son dönemde kafaya ve bileğe monte edilebilen bilgisayarlarımın yanında Google Glass, Apple Watch ve Moto 360 Android Wear cihazları kullanarak giyilebilir teknolojileri tecrübe ettiklerini dile getiriyor. Massari, edindikleri tecrübelerde prosedürleri daha iyi takip edilebildiklerini ve dokümanlarla daha iyi ilişkilendirme imkanlarına sahip olduklarını söylüyor.

Southern’de giyilebilir teknolojilerin dahil olduğu uygulamalardan önce saha çalışanları ile merkezi ofis personeli arasında görüşme sağlamak için kafaya takılabilen Bluetooth video kameraların kullanıldığı pilot uygulamalar şu anda bazı tesis ve saha çalışmalarında sorunsuz şekilde kullanılmaya devam ediyor.
Ufukta giyilebilir teknolojiler konusunda daha fazla uygulamanın hayata geçirileceğini söyleyen Massari, giyilebilir teknoloji ürünlerini kullanarak dikkat edilmesi gereken herhangi bir ekipmana yaklaşıldığında gerçek zamanlı olarak bildirimlerin görülebildiği uygulamayı bu konudaki örneklerden birisi olarak gösteriyor.
Bu tür işlevleri yerine getirmek adına bu tür teknolojilerin geliştirildiğini söyleyen Massari, şu anda çalışanların etrafındaki ekipmanları algılayarak tepki veren iBeacon teknolojisiyle ilgili pilot uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirtiyor. iBeacon teknolojisinin giyilebilir teknolojilerle bir arada kullanılması sayesinde Massari tarafından belirtilen pilot uygulamanın gerçeğe dönüşebileceğini söylemek mümkün.

Diğer IT yöneticileri gibi şirketinin tüketici dünyasında ayrı bir yere sahip giyilebilir teknolojilerle ilgili detayları keşfetmeye çalıştığının altını çizen Massari, şirketlerin sadece geri kazanım sağlanabilecek senaryolarda adım atma eğiliminin olduğunu söylüyor.

Briggs, giyilebilir teknolojilerle ilgili yeniliklerde kritik olan noktanın oluşturacak yapının kurumsal ortamda destek bulup bulamayacağı olduğunu belirtiyor.

Önceki sayfa 1 2 3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu