SAP büyük veri projelerini seçiyor

Kurumsal uygulama ve yazılım firması SAP, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle başlattığı Tekno-Girişimcilik Hızlandırma Programı (Startup Focus Program) ile Türkiye’de büyük veri alanında çalışan girişimcileri küresel pazara taşımayı hedefliyor. Büyük veri alanında yenilikçi fikirlere sahip gençler, çözüm geliştiren girişimciler ve teknoloji şirketlerine açık bir yarışma olarak kurgulanan programa yapılacak başvuruların son tarihi ise 17 Şubat 2014.

En iyi projeler yatırımcılara sunulacak

SAP Tekno-Girişimcilik Hızlandırma Programı Türkiye kapsamında yarışmaya katılmak isteyenler, Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki Girişim Fabrikası’na 17 Şubat 2014 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Başvuranlar arasından 12 proje seçilecek ve bu katılımcılar 3 Mart 2014’te Girişim Fabrikası’nda, SAP’nin uzmanlığıyla düzenlenen beş haftalık hızlandırma programına başlayacak. Bu süreçte teknik eğitimlerin yanında atölye çalışmaları ve alanında önde gelen isimlerin mentorluk programları da yer alıyor.  Beş haftalık hızlandırma programının sonunda katılımcılar, edindikleri bilgi ve yönlendirmelerle geliştirdikleri ürünlerini SAP Türkiye ve Girişim Fabrikası değerlendirme kuruluna sunacaklar. Bu kuruldan geçen projeler programa devam ederken, 22 Mayıs 2014’te düzenlenecek olan ‘Demo Day’ etkinliğinde, katılımcıların çalışmaları yatırımcılarla paylaşılacak. Program ayrıca, üniversite öğrencilerinin yanı sıra girişimciler ve yazılım geliştiren KOBİ’lerin faydalanabileceği eğitimleri de içeriyor.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, yapılan işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “Hızla gelişen ve dönüşen iş dünyasında teknolojinin önemi her geçen gün artıyor. Kurumsal uygulama pazarındaki 41 yıllık tecrübemize dayanarak, dünyada her gün yeni uygulamalar geliştirilmesini destekliyor ve Türkiye’de de girişimcilik ekosistemiyle bu projeyi başlatıyoruz. SAP Startup Focus Programı’na katılanların elde edeceği en büyük fayda, SAP’nin global müşteri ağı ve büyük veri alandaki uzmanlığı ile yeni pazarlara açılmak olacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu