Veterinerlerin kronik ağrıyı yönetmeleri için VR öneriliyor

VHA tesislerindeki doktorlar yakında veterinerlere kronik bel ağrılarıyla baş etmeleri için yüksek teknolojili bir yol sunacak.

18 VA tesisindeki bakıcılar, hastalara RelieVRx adlı FDA onaylı sekiz haftalık bir VR programı için bir reçete yazacak. VHA tesislerindeki doktorlar yakında veterinerlere kronik bel ağrılarıyla baş etmeleri için yüksek teknolojili bir yol sunacak: Sanal gerçeklik temelli terapi.

VR için reçete yazılacak

18 VA tesisindeki bakıcılar, Los Angeles merkezli şirketin sekiz haftalık bir VR programı için hastalara bir “reçete” yazacağı bildiriliyor. Bahsedilen şirket AppliedVR, son iki yıldır VA Departmanı ve VHA ile birlikte çalışıyor. CEO Matthew Stoudt, “VA, sürükleyici tıbbı ilk benimseyenlerden biriydi. Binden fazla uygulayıcıda TSSB’yi tedavi etmek için kullanıyorlar, dolayısıyla bunun gücünü anlıyorlar.” diyor.

AppliedVR’nin programı, yerleşik ağrı yönetimi tekniklerini sürükleyici görüntü ve sesle birleştiriyor. Böylece ağrılarını azaltacak yöntem için de daha önce yapılan testler tekrarlanabilecek. Bunlara ek olarak Stoudt, “Ağrı ve akıl sağlığının tam bağlantı noktasındayız.” şeklinde görüşlerini bildiriyor.

Bu yaklaşımlar oldukça maliyetli

AppliedVR’nin VA ile çalışması, veterinerlerin yararına yeni sağlık hizmeti yenilikleri arayan ve uygulayan bir sözleşme aracılığıyla kolaylaştırıldı. Bir VA doktoru bir hastaya VR terapisini reçete ettiğinde, VA, AppliedVR’yi hastanın sekiz haftalık kendi kendini yöneten programı tamamlayacağı hastanın evine bir VR kulaklığı göndermesi için bilgilendiriyor. Bittiğinde, hasta kulaklığı geri gönderiyor ve VA, AppliedVR’nin yaptığı masrafı belirliyor. VHA, bel ağrısı gibi kronik ağrıyı tedavi etmek için esas olarak tıbbi prosedürlere ve cerrahiye güveniyor. Ancak bu yaklaşımların ciddi bir maliyet gerektirdiğini de söylemek gerekiyor.

Tedavi ile acılarınız da yok olabilir

Temmuz ayında AppliedVR, bir takip çalışmasının, önemli sayıda hastanın VR tedavisini tamamladıktan 6 ay sonra ağrıyla baş etmede klinik olarak anlamlı bir iyileşme gösterdiğini belirtiyor. Aslında bu sonuçlar, ajansın RelieVRx’i pazarlama yetkisi verilmeden önce AppliedVR’nin FDA’ya sunduğu verilerin bir kısmını sağladı. Stoudt, RelieVRx’in VA’yı kronik ağrı için daha bütünsel bir tedavi aracıyla donattığını söylüyor. Bunun yanı sıra Stoudt, “VA, savaşın yaralarının bir ürünü olan acının zihinsel sağlık tarafını ele almayı çok net bir şekilde düşünüyor. Yaralı savaşçılarımız birer kahraman. Onlar dünyanın en iyi sağlık hizmetini hak ediyorlar ve buna bizim en ileri teknolojimiz de dahil.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu