WhatsApp, kullanıcı arayüzü tasarımını değiştiriyor!

Paylaşılan ekran görüntüsünde, Görüntü, Durum, Sohbetler ve diğer sekmeler gibi gezinme çubuklarının WhatsApp'ın alt tarafına kaydırılacağı görülüyor.

WhatsApp, görünüşe göre uygulamanın kullanıcı arayüzü tasarımını değiştiriyor. Anlık mesajlaşma uygulamasının en son beta sürümü, WhatsApp’ın yeşil rengi kaldırdığını ve farklı alanlarda bazı öğeleri değiştirdiğini gösteriyor. İşte bilmeniz gereken her şey.

WaBetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, WhatsApp mesajlaşma uygulamasının arayüzünde değişiklikler yapacak. Görüntü, Durum, Sohbetler ve diğer sekmeler gibi gezinme çubuklarının WhatsApp’ın alt tarafına kaydırılacağı görülüyor. Aynı zamanda WhatsApp, Topluluklar sekmesine yeni bir alan ayırmış. Şirket, uygulamanın üst tarafındaki yeşil rengi kaldırıyor, bu değişikliği uygulamada görebilirsiniz.

Yeşil renk hala orada olacak, ancak minimalist bir yaklaşımla, WhatsApp’ın logosu yeşile dönecek ve alt sağ köşedeki mesaj düğmesi de aynı tonu alacak. Sohbetlerin üstünde yeni filtre seçenekleri göreceksiniz. Bunlar Tümü, Okunmamış, Kişisel ve İşletme seçeneklerini içeriyor. Bu filtreler, insanların hızla bazı mesajları bulmalarını kolaylaştırabilir. Bunların tam işlevi henüz bilinmese de, WhatsApp muhtemelen insanlara Kişisel veya İşletme bölümlerinde sohbetleri işaretlemelerine izin verebilir.

WhatsApp’ın arayüzü nasıl görünecek?

Belirli bir filtreyi seçtiğinizde, ekran görüntüsünde gösterildiği gibi yeşil renge dönecek. Ayrıca, WhatsApp da uygulamanın üst kısmına bir profil simgesi eklemiş gibi görünüyor. Üst kısmında arama çubuğu simgesi ile kamera simgesini koruyacak. Uygulama, mevcut sürümde olduğu gibi sohbetler arasında ayırt edici çizgiler olmadan tamamen beyaz bir renkte olacak.

WhatsApp arayüz sohbet
WhatsApp arayüz sohbet

Yeni tasarım güncellemesi, WhatsApp beta sürümü 2.23.13.16 güncellemesinde ortaya çıktı. Yeni arayüz, güncellenen Material Design 3 UI öğelerine sahip. Ayrıca revize edilmiş tasarım hala geliştirmeye devam ediliyor. Bu aynı zamanda WhatsApp’ın gelecekte uygulamaya daha fazla değişiklik yapabileceği anlamına geliyor. Böylece görünümü modern ve kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun hale getirebilir. Yeni UI tasarımının tüm WhatsApp kullanıcılarına yakın zamanda sunulması bekleniyor. Elbette önce Beta güncellemesinde her şeyin yolunda olduğuna emin olmak gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu