WhatsApp HD fotoğraf paylaşımı özelliği yayında

Kullanıcılar Android, iOS veya web üzerinden daha yüksek kalite ve çözünürlükteki görüntüleri gönderebilecekler.

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılarına daha yüksek kalitede “HD” görüntüler gönderme imkanı sunan özelliği hayat geçirdi. Zuckerberg, Instagram üzerinden yaptığı Meta yayınında, “WhatsApp üzerinden fotoğraf paylaşmak artık daha üst seviyede.” ifadelerini kullandı.

Artık yüksek kalite ve çözünürlükteki görüntüler gönderilebilecek

Haziran ayında test aşamasında olduğunu duyurduğumuz özellik, birkaç hafta içinde dünya genelinde kullanıcılara sunulacak. Kullanıcılar, Android, iOS veya web üzerinden daha yüksek kalite ve çözünürlükteki görüntüleri gönderebilecekler. Yeni özelliği kullanan kullanıcılar, bir görüntüyü ileti dizisine eklerken “HD” simgesini görebilecekler.

Bu menüde iki çözünürlük seçeneği sunuluyor: standart kalite (1600 x 1052) ve HD kalite (4096 x 2692). Meta, görüntülerin ne kadar sıkıştırılacağı veya diğer platformlarla karşılaştırıldığında nasıl görüneceği konusunda detay vermedi. Ancak daha yüksek kalitedeki görseller, WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme prensipleriyle uyumlu olarak iletilmeye devam edecek. Meta ayrıca, yakın gelecekte HD videoları da desteklemeyi planladığını açıkladı.

Yavaş bağlantılarda ise alıcılar, standart kalite versiyonunu korumayı veya yüksek kaliteye yükseltmeyi tercih edebilecekler. Göndericiler için ise standart kalite iletimi varsayılan olarak ayarlanacak. Bu da grup sohbetlerinde çok sayıda görsel alındığında telefon depolama alanının hızla dolmasını önleyecek bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu