WhatsApp, sohbetler için biyometrik kilitleme özelliğini test ediyor

Yeni özellik, belirli WhatsApp sohbetlerini yalnızca parmak izinizi taradıktan sonra görmenize olanak tanıyacak.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların bireysel sohbetleri parmak izi gibi biyometrik güvenlikle kilitlemesine izin veren yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özellik, yalnızca Android için en son WhatsApp beta v2.23.8.2 güncellemesinde görünüyor. 

Şu anda WhatsApp’ı bir PIN, parmak izi veya Yüz Kilidi Açma modeli kullanarak kilitleyebilirsiniz. Ancak bu, uygulamanın tamamen kilitlenmesini sağlıyor. Yeni özellik ise, belirli sohbetleri bir parmak izi veya parola ile kilitlemenize izin veriyor. Bu, konuşmalarda daha yüksek bir gizlilik düzeyi oluşturmak isteyen kullanıcıların oldukça işe yarayacağına benziyor.

Yeni özellik, belirli WhatsApp sohbetlerini yalnızca parmak izinizi taradıktan sonra görmenize olanak tanıyacak. Herhangi bir mesaj veya grup sohbeti için üç noktalı menüye basarak “Sohbet kilidi” seçeneğini göreceksiniz. Bu bölüm, “Bu sohbeti parmak iziyle kilitle” geçişi sunuyor ve etkinleştirildiğinde, yeni bir “Kilitli sohbetler” bölümünde konuşmalarınız gizli tutuluyor.

Bu sohbeti ana WhatsApp uygulaması görünümünden açmaya çalışan herhangi biri, parmak izi taranana kadar açamayacak. Ayrıca kilitlendiğinde, sohbet ön izlemeleri görünmeyecek ve sohbetlerdeki medyalar da otomatik olarak indirilemeyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu