WhatsApp’a yeni güncelleme: Ekran paylaşımı

Kullanıcılar artık ekranlarını tamamen veya belirli bir uygulamayı paylaşma seçeneğine sahip olacaklar.

WhatsApp, son güncellemesiyle video görüşmeleri sırasında ekran paylaşımı özelliğini kullanıma sunuyor. Şirket bu özelliği, “Paylaş” simgesi üzerinden erişilebilir hale getiriyor. Kullanıcılar artık, ekranlarını tamamen veya belirli bir uygulamayı paylaşma seçeneğine sahip olacaklar. Ayrıca, mobil kullanıcılar için video görüşmelerinde daha geniş ve etkileyici bir deneyim sunmak amacıyla yatay mod da ekleniyor.

Ekran paylaşımı özelliği ile kullanıcı deneyimi genişliyor

WhatsApp’ın basın açıklamasına göre, bu yeni özellik, iş amaçlı belgeleri paylaşmaktan aile üyeleriyle fotoğraf paylaşımına, tatil planlamaktan arkadaşlarla online alışverişe ve hatta başkalarının teknik destek ihtiyaçlarını karşılamaya kadar çeşitli kullanım senaryoları için uygun bir araç olarak öne çıkıyor.

Bu özellik, WhatsApp’ın 2023 yılında tanıttığı diğer yeni özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yıl içerisinde video notları ve anketler gibi özellikler ekleyen WhatsApp bu özellikle Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams gibi uygulamalarla rekabet etmeyi hedfliyor.

Ekran paylaşım özelliği, bir süredir beta sürümlerinde deneme aşamasındaydı. Özellik Android, iOS ve Windows platformlarında kullanılan WhatsApp beta sürümlerinde aşamalı olarak test edildi. Şimdi ise Android, iOS ve Windows platformlarında kullanıma sunulmaya başlandı.

WhatsApp’ın bu yeni özelliği, iOS ve Android platformları için getirdiği yatay arayüz ile daha geniş ve daha etkileyici bir görüntüleme deneyimi sunmayı amaçlıyor. Kullanıcılar artık video görüşmelerini daha geniş bir görüş açısında ve daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu