Zoom’un yeni bulut sağlayıcısı Oracle oldu

Zoom, giderek artan hacmini karşılayabilmek, altyapısını genişletmek ve bulut özelliklerini güçlendirmek için Oracle Cloud Infrastructure’ı seçti.

Dünya, COVID-19 nedeniyle zorunlu tecrit için evlerinde kalırken Zoom, işletmelere ve bireylere iletişim kurma olanağı sağlayarak hizmet talebinde büyük genişleme gördü. Sosyal mesafe kararları yürürlüğe girdiğinden itibaren Zoom’un hizmeti, yaklaşık olarak günlük 300 milyon toplantı katılımcısına ani bir sıçrama yaşadı. Bulut sağlayıcısı Oracle, Zoom’un her gün sunucularından yedi petabayt üstü veri aktarımı yaptığını ve bu miktarın kabaca 93 yıllık HD videoya eşdeğer olduğunu söylüyor.

Zoom CEO’su Eric S. Yuan, yeni bulut işbirliği hakkında şunları kaydetti: “Kısa bir süre önce işimizin gördüğü en önemli büyümeyi yaşadık ve hizmet kapasitemizde büyük artışlar sağladık. Birden fazla platformu keşfettik ve Oracle, kapasitemizi hızla ölçeklendirmemize ve yeni kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılamamıza yardımcı oldu. Sektör lideri güvenliği, olağanüstü performansı ve eşsiz destek seviyesi nedeniyle Oracle’ı seçtik.” 

Oracle ise yaptığı açıklamada ikinci nesil bulut altyapısının, Zoom ölçeğinin müşteri tabanına hizmet vermeye devam etmesine yardımcı olacağını söyledi. Oracle CEO’su Safra Catz, “Video iletişimi profesyonel ve kişisel yaşamımızın önemli bir parçası haline geldi ve Zoom bu endüstrinin inovasyonuna öncülük etti. Hem bulut altyapı sağlayıcıları hem de müşteri olarak Zoom ile birlikte çalışmaktan ve dünyanın dört bir yanındaki işletmeler, insanlar ve hükümetler arasında bağlantı kurmaya devam etmekten gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Zoom hizmetine getirdiği uçtan uca şifrelemenin, gizlilik ve güvenlik özelliklerini belirlemek ve geliştirmek için üç aylık planında önemli bir kilometre taşı olduğunu da ekliyor. Öyle ki Zoom 5.0 ile gelen birincil değişiklikler AES 256 bit GCM şifreleme, veri yönlendirmesi üzerinde daha fazla kontrol ve toplantı parolasında güçlülüğün artması oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu