Lenovo Yoga 710 İncelemesi

Lenovo Yoga 710- 14ISK, performansının yanı sıra dayanıklı yapısı ve taşınabilirliğiyle iyi bir yol arkadaşı olmaya aday görünüyor.

En yakın arkadaşınız olmaya aday:
Lenovo Yoga 710

Lenovo’nun Yoga serisinin en yeni üyelerinden Yoga 710-14ISK birinci sınıf dönüştürülebilir bir dizüstü bilgisayarı. Tablet olarak kullanılabilecek dokunmatik bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız bu cihazı önermekte hiç bir çekincemiz yok.

İncelediğimiz Yoga 710-14ISK modelde Intel Core i7-6500U işlemci, 8 GB DDR4 RAM ve özel bir GPU – Nvidia GeForce 940MX- bulunuyor. Windows Home işletim sistemi 256 GB SSD’ye kurulu olarak geliyor. Lenovo, işlemci tarafında 2 farklı donanım seçeneği sunuyor; Intel Core i5 6200U ve Intel Core i7-6500U.

Lenovo, dönüştürülebilir cihazlarında oldukça lüks görünen birinci sınıf malzemeler kullanıyor. Yoga 710 da malzeme kalitesi ve sağlam görüntüsünün yanı sıra zarif tasarımı ile dikkat çekiyor. Gümüş yüzeyi parmak izine karşı biraz hassas, ancak nemli bir bezle cihaz kolayca temizlenebiliyor.

1.6 kg ağırlığa sahip olan Yoga 710 ortalamanın altında bir ağırlığa sahip. Ekran kapağındaki kabarık “YOGA” yazısı da cihaza ayrı bir şıklık katıyor. Cihazın tabanı ve ekranı eğimli krom kenarlara sahip. Tabanı basınca dayanıklı ve eğri bir biçimde çok sağlam. Aynı durum ekran kapağı için de geçerli. Kapağın arkasındaki başınç, ekranı hiç bir şekilde etkilemiyor. 360 derece menteşeler ekranı oldukça iyi tutuyor. Cihazın alt kısmına geçtiğimizde ise burada bir bakım kapağı bulunmuyor. Dolayısıyla kullanıcının SSD’yi değiştirmek ya da fanı temizlemek için kapağı komple çıkarması gerekiyor. Ancak minik vidalar söküldükten sonra da bu işlemler kolayca yapılabiliyor. Cihazın fiziksel portlarını saymak ise çok zaman almıyor. Cihazın sağ tarafında 1 adet mini HDMI ve hemen yanında 2 adet USB 3.0 bağlantı noktası bulunuyor. Sol tarafta ise kart okuyucu ve kulaklık girişi bulunuyor. Yoga 710, tablet modunda iken kullanılan ve normalde dönüştürelebilir cihazlarda görmeye alıştığımız ses açma kapama tuşlarından yoksun.

sol-kisim-lenovo-yoga-710

Sol kısım: Güç girişi, SD kart okuyucu, 3.5 mm tek giriş/çıkış birimi

sag-kisim-lenovo-yoga-710

Sağ kısım: LED göstergesi, açma/kapama tuşu, mini HDMI, 2 adet USB 3.0

on-kisim-lenovo-yoga-710

Ön kısım: Bağlantı yok

arka-kisim-lenovo-yoga-710

Arka kısım: Soğutma kanalları

arka-kisim-lenovo-yoga-710

Cihazın klavyesi doğrudan ana ünitenin üst kısmına entegre edilmiş ve tuşlar sıkıca oturtulmuş. bu nedenle yazı yazarken çok fazla ses çıkmıyor. Tuş aralıkları da gayet iyi olan cihaz başarılı bir yazı deneyimi sunuyor. Ancak klavyedeki dizilimde shift tuşu(sağdaki) alışılmışın dışında bir yer de konumlandırıldığı için yazı yazarken bazen küçük zorluklar yaşattığını da unutmadan söyleyelim.

lenovo-yoga-710-touchpad

Touchpad yüzeyinin alt kısmında solu ve sağı ayıran küçük bir çizgi bulunuyor. Tıklamalar oldukça sesli ancak kalitesiz değil. Gümüş renkteki pürüzsüz yüzeyi parmakların kolayca kaymasına imkan sunuyor.

Cihazın 10 noktalı dokunmatik ekran performansı oldukça iyi. Yoga 710’u kullandığımız süre boyunca, dokunmatik ekran performansıyla ilgili hiç bir sorunla karşılaşmadık. Parmaklar ekran üzerinde rahatça hareket edebiliyor. Ekranın çerçevesi oldukça dar ve kalan mevcut alanı da gayet iyi kullanıyor. 14 inç AH IPS ekranı 1920×1080 piksel çözünürlük ve 157 dpi piksel yoğunluğu sunuyor. Kontrast oranı 929:1 ve yaklaşık 300 cd/m²’lik parlaklık değerleri ile oldukça iyi. Bu değerlerin yanı sıra yüzde 88 parlaklık dağılımı ile de rakiplerinin parlaklığını gölgede bırakıyor.

lenovo_yoga_710_1

Dizüstü bilgisayar, stand, çadır ve tablet olmak üzere dört farklı kullanım seçeneği sunan Yoga 710 için görüş açısı tutarlılığı çok önemli. Cihazın IPS ekranı bu konuda hayal kırıklığı yaşatmıyor. Ekrandaki içerik neredeyse tüm pozisyonlarda bozulma olmadan rahatça okunabiliyor. Ancak cihaz parlaklık konusunda açık havadaki kullanımlarda biraz zorluk çıkarabilir. Mümkün olduğunca gölgede çalışmanızı öneririz.

lenovo-yoga-710-001-cw

Cihazın performansı bir dönüştürebilir cihaz için son derece iyi ve özel GPU’su sayesinde oyun oynamak konusunda da iyi bir iş çıkarıyor. Skylake nesil Intel Core i7-6500U ve 8 GB DDR4 RAM ile her türlü görevin de üstesinden fazlasıyla geliyor. Kullanım sırasında uygulamaları açarken herhangi bir gecikme yaşamadık. 256 GB SSD disk ile 2 GB bellekli Nvidia Geforce 940MX grafik yongası ile cihaz üst seviye bir performans sergiliyor.

Hızlı SSD’si sayesinde de sistem bir kaç saniye içinde hızlıca yükleniyor.  Bizim incelediğimiz Yoga 710’da Windows 10 Home 64 bit kurulu olarak geliyor. Bu bir iş bilgisayarı olmadığı için Yoga 710’un için Windows 10 Professional önerilmiyor.  Yoga 710 iki küçük fan ile soğutulan iki ısı borusu ile donatılmış.İki fanda duyulmasına rağmen rahatsız edici değiller.

Cihazın alt kısmının ön tarafına yakın bölümünde  JBL’den iki küçük stereo hoparlör bulunuyor. Hoparlörün konumu itibariyle cihazı yumuşak bir yüzeye yerleştirdiğinizde sesin biraz boğuk çıktığını söyleyebiliriz.  En iyi ses kalitesini isteyen kullanıcılar hoparlör için küçük boşlukları kapamadığından emin olmalılar. Ses kalitesi genel olarak iyi seviyede.  Elbette harici hoparlör veya kulaklıklarla çok daha iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz.

lenovo-yoga-710-002

Yoga 710’un pil ömrü ise oldukça dikkat çekiyor. Cihaz yaklaşık 8 saatlik bir pil ömrüne sahip ve prize takılı kalmadan orta karar kullanımlarda tam bir iş gününü kolayca çıkarıyor. Ancak video oyunları veya fotoğraf / video düzenleme yazılımı gibi güç gerektiren uygulamalarda bu süre önemli ölçüde azaldığını da belirtelim. Cihazı bu tür tam yük altındaki kullanımlarda yaklaşık 2,5 saatlik bir süre sunduğunu ekleyelim.

Ali Atilla Mede

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu