Çinli düzenleyiciler Ant Group’un sermaye yatırımlarını araştırıyor

Çinli düzenleyiciler, Ant Group'un düzinelerce şirkette sahip olduğu öz sermaye yatırımlarını inceliyor.

Konuyla alakalı bilgiye sahip olan üç kişi, milyarder Jack Ma’nın finansal teknoloji imparatorluğuna yönelik baskıyı yoğunlaştırdı.

Çin, ülkenin hızla büyüyen internet sektöründeki rekabete aykırı davranışları engelliyor. Düzenleyiciler geçen hafta Ant’ın kardeş şirketi Alibaba hakkında bir antitröst soruşturması duyurmuştu ve Ant’a kredi verme ve diğer tüketici finansmanı operasyonlarını değiştirmesini emretmişti.

Gündeme gelen yeni konu ise Ant Group’un sermaye yatırımlarının araştırılması oldu. Kaynaklardan birine göre, düzenleyiciler pazarda haksız rekabet yaratma gibi herhangi bir kuralı ihlal etmeleri halinde Ant’a, başta teknoloji ve fintech girişimleri olmak üzere bazı yatırımlarını elden çıkarma talimatı verip vermemeyi düşünüyor. Zorunlu elden çıkarmalar ise grubu, potansiyel kârlı yatırımlardan mahrum bırakacak. Elden çıkarma ayrıca, Ant’ın son yıllarda çeşitli yatırımlar yoluyla ülkenin hızla büyüyen fintech endüstrisi üzerindeki etkisini önemli ölçüde azaltacak.

Üç kaynaktan ikisi ise düzenleyicilerin Ant tarafından son birkaç yılda yapılan yatırımları incelediklerini, bu tür anlaşmaların ardındaki mantık ve sinerjilerinin araştırıldığını söyledi. Kaynaklardan birine göre düzenleyiciler ödeme işleme, tüketici kredisi ve sigorta ürünleri dağıtımını içeren Ant’ın yatırımlarının bir kısmını işinin vazgeçilmezi olmadıkça elden çıkarmasını istiyor.

Çinli düzenleyiciler, Ekim ayında ülkenin düzenleyici sistemini inovasyonu boğduğu için eleştiren Ma’nın finans ve e-ticaret imparatorluklarını dizginlemeye başladı. Bu gerginlik ise Kasım ayında Ant’ın 37 milyar dolarlık ilk halka arzını baltalayan olaylar zincirini başlattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu